Antena Meniu Search
x

Anchetă la Spitalul Universitar București, după ce o asistentă medicală care a denunțat condițiile din spital a fost concediată

Avocatul Poporului va face o anchetă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), după ce asistenta medicală Mariana Luceanu, care a făcut greva foamei în luna august, a fost concediată.

Avocatul Poporului va face o anchetă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), după ce asistenta medicală Mariana Luceanu, care a făcut greva foamei în luna august, a fost concediată.

”Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o nouă anchetă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în legătură cu concedierea asistentei medicale care a făcut greva foamei acum câteva luni, în legătură cu condiţiile din unitatea spitalicească”, se arată, vineri, într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.

Asistenta Mariana Luceanu, care a făcut greva foamei alături de colegul său, Daniel Simion, în semn de protest față de condițiile improprii din Spitalul Universitar, a fost concediată joi de conducerea spitalului.

Pe acelaşi subiect

Avocatul Poporului reamintește că a mai făcut o anchetă în acest caz, în 23 august 2018.

”La finalul anchetei, în sala de şedinţe a fost chemat şi domnul Simion Daniel Petrică, însă reprezentanţii spitalului nu au dorit să ia parte la această întrevedere. Domnul Simion Daniel a susţinut că atât dumnealui, cât şi doamna Luceanu Mariana au renunţat la greva foamei, cel puţin până la finalizarea raportului de control al Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii.

De asemenea, a susţinut în continuare că la nivelul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt o serie de nereguli, fără însă a prezenta vreo dovadă că a sesizat în scris conducerea spitalului sau alte organe abilitate cu privire la existenţa acestora”, se arată în comunicatul de azi al Avocatului Poporului.

Mariana Luceanu, concediată din cauza ”absenţelor nemotivate”

Asistenta de la Spitalul Universitar din Bucureşti care a făcut greva foamei a declarat, vineri, că a fost concediată pentru ”absenţe nemotivate”, dar susţine că adevăratul motiv este faptul că a adus în atenţia publicului problemele din unitatea medicală.

Reprezentanţii SUUB au transmis, vineri, într-o adresă, că Mariana Luceanu a lipsit în mod repetat de la serviciu, în perioada 6 – 20 august, încălcând prevederile contractului individual de muncă şi Regulamentul Intern.

Potrivit conducerii spitalului, asistenta nu ar fi la prima abatere disciplinară, mai fiind sancţionată de două ori până acum.

În replică, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a explicat faptul că decizia a fost luată de către Comisia de disciplină a unităţii, în concluziile căreia nu se poate interveni, însă afirmă că, în urma controalelor, s-a stabilit că o parte dintre aspectele sesizate de asistenta medicală Mariana Luceanu sunt adevărate.

În plus, Pintea a spus că s-a verificat modul de cheltuire a banilor la Spitalul Universitar, existând suspiciunea unor ”probleme de natură penală”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Anchetă la Spitalul Universitar București, după ce o asistentă medicală care a denunțat condițiile din spital a fost concediată