Antena Meniu Search
x

Video Marşul pentru viaţă: Peste 2.000 de oameni s-au plimbat prin centrul Oradei pentru promovarea natalităţii

Două mii de activişti şi voluntari au participat, la Oradea, la un marş pro-viaţă. Evenimentul a avut loc simultan în peste 1.100 de localităţi din România şi Republica Moldova şi a avut ca scop susţinerea naşterii. La manifestare au participat zeci de copii îmbăcaţi în alb, care semnifică puritatea şi inocenţa celor mici. 

de Georgiana Botez

la 24.03.2024, 11:33

Vezi și

Peste 2.000 de bihoreni au participat ieri la Marșul pentru Viață. Acesta se organizează în fiecare an în preajma sărbătorii Buna Vestire. În ritmuri de fanfară și pricesne, oamenii au pornit în marş prin centrul Oradei.

Lidia Dan - consilier centrul pentru femei în criză de sarcină: Cred că este foarte important să mărturisim că viaţa are valoare încă de la concepţie, că copiii merită să fie protejaţi şi merită să vorbească cineva pentru ei.

La marş pentru natatlitate

Tânără: Noi vrem să milităm ca lumea să conştientizeze că viaţa este un dar şi pe care trebuie să-l preţuim şi fiecare om are dreptul la viaţă.

Pe acelaşi subiect

Ediţia din acest an a purtat numele - "Construim împreună pentru viaţă", ca un sprijin adus femeilor însărcinate pentru a aduce pe lume copii într-un mediu familial sănătos.

Melania Mitric - educatoare: Vrem să transmitem prin prezenţa noastră aici, prin prezenţa copiilor îmbrăcaţi în alb, faptul că viaţa are prioritate. Chiar dacă are de-a face România cu o rată foarte mare de avort, putem să schimbăm lucrul acesta.

Fiecare copil este un dar de la Dumnezeu, însă, datele contrazic această teorie. De la începutul anului, în întreaga lume, au avut loc peste 10 milioane de avorturi.

Florica Cherecheș - organizator: Marşul pentru viaţă urmăreşte conştientizarea deplinei umanităţi a copilului nenăscut şi este foarte important să sprijinim fiecare viaţă, pentru că România străbate cea mai gravă criză demografică din ultimii 145 de ani. În fiecare zi, numărul deceselor este cu 2-3 sute mai mare decât numărul naşterilor.

Lidia Dan - consilier centrul pentru femei în criză de sarcină: Statisticile spun că declinul care a fost anul trecut, de exemplu, în 2023, nu a mai fost întâlnit de la Războiul Mondial.

Marşul pentru viaţă este cel mai mare eveniment în sprijinul naşterii de copii, organizat în România încă din anul 2008.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Marşul pentru viaţă: Peste 2.000 de oameni s-au plimbat prin centrul Oradei pentru promovarea natalităţii