Antena Meniu Search
x

Scădere uriaşă a fertilității la nivel mondial în 20 de ani. În Europa, pragul de reînnoire a generației nu e atins

Scăderea natalității: 63% din locuitorii lumii trăiesc în regiuni în care fertilitatea nu atinge pragul de reînnoire a generației, față de 45% în urmă cu douăzeci de ani.

de Redactia Observator

la 31.01.2024, 11:37

Scăderea fertilității este o tendință globală - Shutterstock

Scăderea fertilității este o tendință globală care se observă de la începutul anilor 2000. În urmă cu 20 de ani, doar 45% din populația lumii trăia în regiuni în care fertilitatea nu atingea pragul de reînnoire a generației, conform Le Monde.

Pragul de reînnoire a generației

Potrivit unui studiu publicat de Institutul național de studii demografice (INED), 63% din populația lumii trăiește în regiuni în care fertilitatea nu atinge pragul de reînnoire a generației, adică 2,1 copii pe femeie.

Rata totală de fertilitate (TFR) rămâne peste 3 copii pe femeie doar în cea mai mare parte a Africii, în anumite zone din Orientul Mijlociu, în Afganistan și în Pakistan. Conform studiului, zonele în care femeile au în medie mai mult de 3,5 copii reprezintă acum doar 16,1% din populația lumii, relatează Mediafax.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Scădere uriaşă a fertilității la nivel mondial în 20 de ani. În Europa, pragul de reînnoire a generației nu e atins