Antena Meniu Search
x

Video Mărturia adolescentului erou care a sărit în apărarea unei băimărence tâlhărite în plină stradă de un bărbat agresiv

Un elev de 14 ani din Baia Mare ne-a oferit o lecţie de curaj şi de spirit civic. Puştiul a sărit în apărarea unei femei care era tâlhărită în plină stradă de un bărbat de 60 de ani. Împreună cu alţi martori, adolescentul l-a ţinut imobilizat pe agresor până la sosirea poliţiştilor.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 17.06.2022, 17:50

Vezi și

Peter Vas-Gal tocmai ieşise de la examenul de Evaluare Naţională, proba la matematică. Imediat după, a ieșit cu colegii la un fast food din centrul orașului. Acolo a observat că, în apropiere, un bărbat agresiv încerca să tâlhărească o femeie. 

Peter Vas-Gal: Stăteam pe acea bancă. Am încercat să sar gardul. Nu mi-a reuşit. Am ieşit pe poartă şi bărbatul trăgea de femeie undeva în zona asta de aici în momentul în care m-am înfipt în el şi am încercat s-o ajut pe femeie. 

În ajutorul puştiului au sărit şi alţi colegi de-ai săi, dar şi doi bărbaţi. Unul dintre ei, un şofer care a văzut totul chiar din trafic. 

Martor: Automat am oprit maşina, am mers la locul faptei. Agresorul era foarte agresiv. L-am imobilizat cu încă o persoană. Chiar domnul era primul. După aia am venit eu că el nu putea să facă faţă. Abia l-am ţinut. L-am ţinut poate vreo 5 minute la pământ până ce a intervenit poliţia. 

Pe acelaşi subiect

Peter Vas-Gal: Între timp, deja cei doi bărbaţi stăteau şi o ajutau pe doamnă să scape de atacator, un cuplu, destul de tinerei, 20-25 de ani aproximativ, a trecut pe lângă noi fără să zică nimic. Bărbatul era destul de înalt, cam 1 metru 80, bine făcut..nu a spus nimic, numai a râs. 

Povestea băiatului de 14 ani a impresionat o ţară întreagă

Gestul băiatului de doar 14 ani i-a impresionat mult pe oameni. 

''Un gest care ar trebui să fie absolut normal şi firesc şi care ar trebui să fie luat drept exemplu de toţi locuitorii, de tânăra generaţie în mod special şi cred că probabil oricine altcineva ar fi fost în acea situaţie s-ar fi bucurat să primească o mână de ajutor. Bravo lui.''

Povestea micului erou a ajuns şi la urechile profesorilor săi, de la liceul Nemerh Laszlo. 

Lengyel Krisztina, profesoară: Cred că a reacţionat spontan pentru că noi punem accent pe dezvoltarea civică a elevilor. Întotdeauna îi îndemnăm să fie empatici, respectuoşi şi să fie atenţi unul la celălalt.

Peter a primit mulţumiri şi din partea femeii pe care a salvat-o. Puştiul e mare pasionat de motociclete, iar pe viitor îşi doreşte să se facă mecanic auto.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Mărturia adolescentului erou care a sărit în apărarea unei băimărence tâlhărite în plină stradă de un bărbat agresiv