Antena Meniu Search
x

Video Mărturia emoţionantă a unchiului celor doi fraţi căzuţi în apa râului Bistriţa. Altar de lumânări la locul tragediei: ''Nu plecau unul fără altul''

Tragedie într-o localitate din Neamţ. Doi fraţi care se jucau pe râul Bistriţa au murit după ce gheaţa de sub ei a cedat. Un băiat de 7 ani şi sora lui de 8 ani au fost scoşi din apă în stare de inconştienţă. Ore în şir s-au chinuit medicii să-i salveze, însă copiii erau deja în stare de hipotermie avansată şi nu au supravieţuit. 

de Angela Bertea

la 06.02.2022, 19:48

Vezi și

Cei doi fraţi, un băiat de 7 ani şi o fetiţă de 8 ani, sunt din localitatea Borca, judeţul Neamţ. Ieri erau împreună cu alţi doi prieteni de vârsta lor pe râul Bistriţa, care trece prin comună. Cei patru se jucau pe luciul îngheţat al apei. La un moment dat, pojghiţa subţire a început să se crape. Când au văzut că cei doi fraţi au dispărut, prietenii lor au fugit într-un suflet la părinţi să cheme ajutoare. 

''A venit fetiţa mea şi mi-a zis: Unde e tata? Să mergem repede că Isa şi cu Sebi au căzut în apă. Am anunţat 112 imediat.''

Pe copilă au reuşit s-o scoată câţiva oameni până la sosirea salvatorilor. Trecuseră doar câteva minute dar era deja inconştienţă. 

Unchiul copiilor: Tatăl la unul dintre copii a scos-o pe Isabela din apă. Am văzut când au scos fetiţa din apă, au pus-o într-o pătură, a dus-o un băiat la salvare.

Pe acelaşi subiect

A început imediat o operaţiune contracronometru de căutare a băiatului.  Aproape 40 de minute a durat până când tot un localnic l-a găsit. A fost o misiune extrem de grea. În zona în care s-a întâmplat nenorocirea, Bistriţa este foarte adâncă, iar curenţii extrem de puternici. 

''Apa are cam un metru adâncime. Ei micuţi...e subţirel stratul de gheaţă, ei nu şi-au dat seama.'' 

Popa Irina, purtător de cuvânt ISU: Băiatul în vârstă de aproximativ 7 ani a fost găsit la o distanţă de aproximativ un kilometru de locul unde se presupune că ar fi căzut. 

Copiii erau deja în stare de hipotermie avansată şi nu au supravieţuit

Cei doi copii au fost resuscitaţi şi trimişi imediat la spitalul din Bicaz. Cum starea lor era extrem de gravă, au fost transferaţi la Piatra Neamţ. Ore în şir s-au chinuit medicii să-i salveze. 

Alexandru Filimon, manager Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț: Protocolul este să fie aduşi până la temperatura de 36 de grade. Ei ajuns la noi la ora 22.30 şi de-abia erau la 27 de grade. La ora 4 dimineaţa s-a declarat decesul.

Familia copiilor este în stare de şoc. 

Unchiul copiilor: Nu prea există copii ca ei. Nu ieşeau din ogradă dacă le spunea mama lor. Mereu împreună, nu plecau unul fără altul.

Unde a avut loc tragedia, pe gheaţă râului Bistriţa, au fost aprinse lumânări. 

''E tragic pentru toată lumea, doi copii şi fraţi. Te doare, eşti părinte.''

''Erau frumoşi, deştepţi, Doamne, că îţi vine să plângi. Pentru noi e o tragedie.'' 

Cezar Baciu, viceprimar Borca: Este o pierdere pentru comunitate. O să încercăm să ajutăm familia ca să aibă loc înmormântarea. Să acordăm sprijin psihologic pentru părinţi. 

Autorităţile trag un semnal de alarmă şi spun că, odată cu încălzirea vremii, lacurile şi râurile îngheţate se pot transforma în capcane mortale. 

Ciofu Ramona, purtator de cuvânt IPJ Neamț: Poliţiştii vor desfăşura săptămâna viitoare o campanie de prevenire în unităţile şcolare limitrofe luciurilor de apă. Vom încerca să le prezentăm copiilor principalele pericole la care se supun în momentul în care aleg să se joace pe un luciu de gheaţă.

Vineri, alţi doi copii, de 10 şi 12 ani au căzut în râul Bistriţa, în județul Bacău, după ce apa îngheţată pe care se jucau s-a rupt. Unul dintre ei este în stare gravă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Mărturia emoţionantă a unchiului celor doi fraţi căzuţi în apa râului Bistriţa. Altar de lumânări la locul tragediei: ''Nu plecau unul fără altul''