Antena Meniu Search
x

Video Copilașul din Neamț snopit în bătaie de mama și iubitul ei a intrat în moarte cerebrală. Băiețelul de 2 ani este ținut în viață doar de aparate

Băiețelul de 2 ani din Neamț, care ar fi fost bătut de mama lui și de iubitul acesteia, la sfârșitul lunii ianuarie, este în moartă cerebrală. Copilul este internat pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași.

De Redactia Observator la 04.02.2022, 13:23
Vezi și

"În acest moment s-a constatat moartea cerebrală a pacientului în vârstă de 2 ani, transferat de la Neamț. Din punct de vedere medical nu mai putem spera la nicio îmbunătățire, este regretabil ceea ce am constatat, dar după toate eforturile echipei medicale, pacientula fost declarat în moarte cerebrală", a declarat dr. Alina Belu, managerul Spitalului de Copii Iași.

În momentul internării, băiețelul de numai 2 anișori era în comă de gradul IV, iar medicii au descoperit pe corpului său urme de violență.

"Avea fracturi vechi și noi, avea necroză de fesă, echimoze, contuzii, contuzie cerebrală, hemoragie intracerebrală. Părinții nu-și pot da vreun acord pentru deconectarea la apartele de susținere a funcțiilor vitale. Nu avem nicio posibilitate de a întrerupe coonectarea la aceste aparate", a adăugat dr. Alina Belu, care a mai precizat că timpul în care va surveni decesul depinde de resursele copilului.

Mama copilului și iubitul ei au fost arestați

Pe acelaşi subiect

Se pare că incidentul a avut loc luni, 31 ianuarie, în comuna Urecheni, județul Neamț. Potrivit presei locale, o femeie de 20 de ani și concubinul ei de 17 ani l-ar fi bătut pe copilul în vârstă de 2 ani și jumătate. Micuțul a ajuns la spital cu necroză pe fese de la loviturile puternice primite. De asemenea, medicii au observat că băiețelul avea și alte urme mai vechi de la alte lovituri.

Echipajele de pe ambulanță l-au preluat pentru a-l transporta la spital și au anunțat organele de cercetare penală care au constatat că viața copilului a fost pusă în pericol. 

Mama copilului și concubinul ei au fost arestaţi preventiv pentru vătămare corporală și pentru rele tratamente aplicate minorului. Cazul a ajuns şi în atenţia celor de la Protecţia Copilului Neamţ.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Copilașul din Neamț snopit în bătaie de mama și iubitul ei a intrat în moarte cerebrală. Băiețelul de 2 ani este ținut în viață doar de aparate