Antena Meniu Search
x

Mărturia tulburătoare a unui bărbat din Argeș, atacat de urs: "Mi-a rupt osul exact cum rupe un copil o grisină. Mă aşteptam să mor"

Apariția tot mai deasă a urșilor în orașele din România, dar și atacurile lor care s-au înmulțit l-au determinat pe Adrian Sima, un bărbat din Argeș care a trăit pe propria piele acest coșmar, să povestească experiența cumplită prin care a trecut.

de Monica Palade

la 13.07.2021, 16:15

Mărturia tulburătoare a unui bărbat din Argeș, atacat de urs: "Mi-a rupt osul exact cum rupe un copil o grisină. Mă aşteptam să mor" - epitesti.ro

Bărbatul de 39 de ani a fost atacat și mușcat de cap de un urs, în timp ce se afla la vânătoare într-o pădure din comuna argeşeană Mălureni.

„11 noiembrie 2018. Eram la o partidă de vânătoare, la mistreţ, mai sus de Piteşti, în zona Mălureni. Partida s-a desfăşurat normal, până când, spre final, aşteptând gonacii, mi-a apărut în faţă (la o distanţă de 50 – 60 de metri) un urs foarte mare. Niciun urs nu se comportă la fel. A trecut de mine, undeva în lateral dreapta aveam un drum forestier, a ieşit la drumul respectiv şi nu trebuia decât să traverseze râul să plece. În drum, s-a întors efectiv spre mine, m-a fixat şi a luat-o glonţ spre mine. Câteva secunde. Nu ai timp să reacţionezi, să gândeşti. Am urlat cât am putut de tare la el, dar a continuat să alerge spre mine. Aveam o puşcă, am tras un foc în pământ, la 10 metri în faţă, să încerc să-l sperii. Când am văzut că tot continuă să alerge, m-am blocat efectiv şi mam întors cu spatele pe după un pom […]. A venit şi m-a luat de picior”, a povestit Adrian Sima pentru epitesti.

Și-a simțit sfârșitul aproape

Au urmat momente de coșmar, iar bărbatul a crezut că sfârșitul său este aproape.„Gata, m-a luat de picior şi acum mă ia de spate sau de cap. Ce se întâmplă? După ce mi-a dat drumul, am avut noroc că am căzut între doi pomi foarte apropiaţi şi el nu a avut unde să dea din cap. Apoi a încercat să mă ia de cap, din spatele meu. Instinctiv, am ridicat mâna să mă apăr şi atunci m-a muşcat de mâna stângă, unde am acum o tijă de 15 cm. Mi-a rupt osul cum rupe un copil o grisină – atât de uşor. Am tras mâna în jos și am zis – gata. Sincer, mă aşteptam să mor. În momentul în care m-a apucat de cap, am zis că e sfârşitul. M-a muşcat de cap, am avut un colţ la 2 mm de carotidă şi încă unul la 4 mm de unde se îmbină coloana vertebrală cu cutia craniană”, a continuat bărbatul.

Salvarea i-a venit de la un coleg de vânătoare, care a reușit să îl pună pe fugă pe urs. Ajuns la spital, medicii nu îi mai dădeau mari șanse de supraviețuire. Acum, la trei ani de la incident, Adrian Sima încearcă să tragă un semnal de alarmă pentru autorități, amintind că exemplarele de urs s-au înmulțit și că reprezintă un real pericol pentru populație.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Mărturia tulburătoare a unui bărbat din Argeș, atacat de urs: "Mi-a rupt osul exact cum rupe un copil o grisină. Mă aşteptam să mor"