Antena Meniu Search
x

Mărturiile CUTREMURĂTOARE ale martorilor MASACRULUI de la Istanbul, din noaptea de Revelion: "Oamenii se cățărau peste CADAVRE pentru a-și salva viața"

Mărturii cutremurătoare în urma atacului comis în noaptea de Revelion la Istanbul. Martorii masacrului din clubul Reina, situat pe malul european al Bosforului își amintesc cu groază scenele terifiante la care au luat parte, după ce teroristul a deschis focul asupra mulțimii venite să petreacă noaptea dintre ani. 39 de oameni și-au pierdut viața și alți 69 au suferit răni.

Mărturii cutremurătoare în urma atacului comis în noaptea de Revelion la Istanbul. Martorii masacrului din clubul Reina, situat pe malul european al Bosforului își amintesc cu groază scenele terifiante la care au luat parte, după ce teroristul a deschis focul asupra mulțimii venite să petreacă noaptea dintre ani. 39 de oameni și-au pierdut viața și alți 69 au suferit răni.

Fotbalistul Sefa Boydas, care joacă la echipa Beylerbeyispor povestește că mai multe persoane au leșinat la auzul primelor focuri de armă, iar oamenii se călcau în picioare și se cățărau peste cadavre pentru a-și salva viața din masacrul comis de teroristul care a deschis focul în plin.

Sportivul venise la club cu numai 10 minute înainte de tragicul incident, iar una dintre prietenele sale s-a prăbușit din cauza șocului. 

Citeşte şi MASACRU într-un club din Istanbul, în noaptea de Revelion: Ultimul bilanţ al atacului armat este de 39 de morţi, dintre care 16 străini, şi 69 de răniţi (VIDEO)

Pe acelaşi subiect

”Tocmai ne găsisem un loc, în apropierea uşii era foarte mult praf şi fum. Apoi au început focurile de armă şi multe fete au leşinat. Ei spun că au murit 35 sau 40 de oameni, dar cred că sunt mai multe victime pentru că atunci când mergeam oamenii se căţărau peste alţii”, a  explicat fotbalistul din Istanbul.

Boydaș a cărat-o pe prietena sa în brațe până la ieșirea din club și își amintește că era imposibil să auzi cuvintele atacatorului, din cauza țipetelor de groază din jur.

”Chiar dacă ţipa, nici atunci nu ai fi auzit nimic pentru că ţipetele mulţimii erau de o sută de ori mai puternice”, a explicat Boydaş.

Citeşte şi MASACRU la Istanbul. Atacatorul din clubul Reina nu a fost încă găsit: "Sper că va fi capturat curând"

Peste 60 de ambulanțe au intervenit la locul atacului, iar paramedicii încercau din răsputeri să-i trateze pe răniții care abia-și salvaseră viața.

”Am venit aici ca să ne distrăm, dar totul s-a transformat imediat în haos şi într-o noapte de groază”, mărturisește un alt martor, Maximilien, cetățean italian.

Rudele și apropiații celor veniți să petreacă Revelionul la clubul Reina s-au adunat de la primele ore în fața localului.

”Sora mea era înăuntru. Am primit un apel şi mi-a spus că este înăuntru. Am auzit focurile de armă. Nu am reuşit să dau de ea după asta”, susţine o femeie.

Citeşte şi Marocani, libanezi, libieni, saudiţi şi israelieni, printre persoanele ucise în atacul armat din clubul Reina

Martorii susţin că atacatorul avea mai multe arme cu ţeavă lungă, iar autorităţile au lansat o operaţiune masivă pentru capturarea acestuia.

”Atacatorul criminal a intrat în clădire cu un Kalaşnikov. Seviciile secrete americane au avertizat în urmă cu o săptămână cu privire la un asemenea incident şi măsuri de securitate au fost luate pentru a evita un atac, inclusiv pe faleză. Şi uitaţi ce s-a întâmplat”, a declarat proprietarul clubului Reina, Mehmet Kocarslan.

Din cele 39 de persoane care au murit în urma împușcăturilor, au fost identificate 21, dintre care 16 sunt cetățeni străini. Alte 69 de oameni au suferit răni și se află internați în spitale, unde primesc îngrijiri medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Mărturiile CUTREMURĂTOARE ale martorilor MASACRULUI de la Istanbul, din noaptea de Revelion: "Oamenii se cățărau peste CADAVRE pentru a-și salva viața"