Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Masacru în apele Lacului Sărat, lângă Brăila: zeci de păsări din specii protejate ar fi fost ucise "pentru distracţie"

Zeci de păsări din specii protejate au fost găsite moarte pe malul şi în apele Lacului Sărat de lângă Brăila. Ornitologii au descoperit că fluierari şi pescăruși dintr-o specie rară fuseseră împuşcaţi. Cineva le-a făcut rău doar pentru distracţie, cred ecologiştii, care vor să sesizeze Poliţia. 

de Redactia Observator

la 28.07.2024 , 21:28

Imagini cu mai multe păsări moarte sau cu câte o aripă rănită prin ceea ce pare a fi împuşcare au fost publicate în mediul online de reprezentanţii Asociaţiei Euroteens, ai cărei specialişti explică faptul că speciile respective nu pot fi vânate legal în nicio perioada a anului.

Masacru cu specii protejate

”Asociaţia Euroteens, prin preşedintele ei Stoica Cristinel Popa, şi Societatea Ornitologică Română - Sucursala Brăila, prin coordonatorul Marius Vernescu, reiau campania de informare cu privire la o problema de mediu pe rază judeţului Brăila, mai precis în zona Lacului Sărat 2. În urmă unei deplasări în teren am identificat mai multe exemplare din diverse specii care erau rănite sau moarte. Cele rănite prezintă răni la nivelul unei singure aripi, ceea ce face că pasărea să nu mai poată zbura. Un posibil motiv ar putea fi rănirea prin împuşcare a acestor păsări”, au transmis reprezentanţii asociaţiei, într-o postare pe Facebook.

Vezi și

Aceştia publică imagini şi fotografii din zona vizată. ”Evidenţiem faptul că vânătoarea este interzisă în această perioada a anului, iar speciile care par a fi împuşcate nu pot fi vânate legal în nicio perioada a anului”, au mai transmis reprezentanţii organizaţiei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Masacru în apele Lacului Sărat, lângă Brăila: zeci de păsări din specii protejate ar fi fost ucise "pentru distracţie"