Antena Meniu Search
x

Mașina șefului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, incendiată în stil mafiot

Răzbunare de tip mafiot în Maramureş. Maşina personală a șefului Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus a fost incendiată cu un cocktail Molotov. Potrivit unor surse, suspecţi sunt doi contrabandişti de ţigări pe care poliţistul i-a trimis după gratii. Traficanţii nu se tem de nimic şi îşi vând marfa, sub ochii poliţiştilor, pe internet. Azi a fost prinsă o grupare din care făceau parte şi doi militari. La percheziţii, a fost găsit tutun de un milion de euro.

de Redactia Observator

la 29.06.2020, 22:40

Vezi și
  • Mașina ar fi fost incendiată de doi traficanți de țigări.
  • Suspecții ar fi fost eliberați de curând din închisoare.

În toiul nopţii, maşina şefului Poliţiei de Frontieră din Vişeu de Sus a ars ca o torţă. Ar fi un act de răzbunare, spun surse din poliţie, pentru că Dragoş Tomoiagă este unul dintre duşmanii traficanţilor de ţigări din zonă. 

Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: Pompierii au stabilit cauza probabilă a incendiului ca fiind folosirea intenţionată a sursei de aprindere. Până în acest moment, s-a conturat un cerc de suspecţi.

Ar fi vorba de doi traficanţi de ţigări trimişi după gratii chiar de şeful Poliției de Frontieră. Cei doi, tată şi fiu, ar fi fost eliberaţi recent. 

Tot azi, într o altă parte a ţării, poliţiştii au dat de cap unei reţele de contrabandă întinse în şase judeţe. 

Au confiscat cinci tone de tutun în valoare de un milion de euro. Doar la unul dintre suspecţi acasă au găsit o dubă plină. 

Din reţea ar fi făcut parte şi doi militari din Ialomiţa şi Bacău. Reţeta de făcut bani era simplă. Foile de tutun erau aduse ilegal din Bulgaria, apoi tocate în curtea contrabandiştilor şi amestecate cu diferite arome. 

Tutunul era vândut apoi pe internet, în găletuşe pe care erau lipite etichetele unor mărci cunoscute, şi trimis clienţilor prin curieri sau prin poştă. 

Alexandru Enăchescu, director adjunct Direcția de Investigare a Criminalitatii Economice: Induc în eroare consumatorul prin aceea că aceste etichete aparţin unor branduri cunoscute de ţigări din ţară, prin acest lucru indică consumatorului ideea că ţigările provin de la aceşti producători. 

Chiar şi aşa, pe site-urile de anunţuri ofertele curg. Tutunul tocat este vândut la kilogram, cu preţuri între 100 şi 150 de lei. Din el sunt obţinute 50 de pachete de ţigări, care costă, în magazin, 1.000 de lei. 

Contrabandiştii nu doar că păcălesc statul, dar pun în pericol și clienţii. Afacerea, care dăunează grav sănătăţii, le-ar putea dăuna şi libertăţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Mașina șefului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, incendiată în stil mafiot