Antena Meniu Search
x

Maşini în pericol de a fi lovite de tren, în Bucureşti, din cauza unei defecţiuni (Video)

Moartea pândeşte pe calea ferată. Imagini uluitoare au fost filmate de un şofer şi au stârnit un val de revoltă pe internet: un tren trece în viteză printre maşini, deşi semnalele luminoase sunt albe.

de Redactia Observator

la 25.10.2019, 20:09

Vezi și

Moartea pândeşte pe calea ferată. Imagini uluitoare au fost filmate de un şofer şi au stârnit un val de revoltă pe internet: un tren trece în viteză printre maşini, deşi semnalele luminoase sunt albe. Administratorii liniei de tren au o explicaţie halucinantă, cred că imaginile ar putea fi trucate de un conducator auto care voia să-şi recupereze permisul. Şi asta deşi cel care a filmat întreaga scenă s-a oprit la timp şi doar prudenţa i-a salvat viaţa. 

Imaginile au fost surprinse de o cameră de bord, pe Şoseaua Dudeşti-Pantelimon din Sectorul 3. Mai multe maşini sunt oprite în coadă la o trecere la nivel cu calea ferată. 

Iniţial, semnalele luminoase sunt roşii. Când apare culoarea alb intermitent, primul şofer accelerează. Un motociclist care depăşeşte coloana încearcă disperat să-i facă semne, dar maşina traversează liniile. Câteva secunde mai târziu, un tren trece cu viteză. 

Doar atenţia motociclistului a împiedicat o tragedie. În spatele lui, s-au oprit şi alţi şoferi. Înregistrarea a fost făcută în această dimineaţă, la o oră de vârf în traficul bucureştean. După-amiază, semnalizarea funcţiona normal. 

Segmentul de linie de cale ferată este administrat de o companie privată. Pentru pericolul uriaş de la trecere, adminstratorii au o explicaţie halucinantă.

Aneta Vatcu, administratorul companiei feroviare, bănuieşte că imaginile ar fi fost trucate de un şofer care ar încerca să-şi recupereze permisul suspendat.

În România, astfel de situaţii sunt filmate frecvent în trafic. 

Infrastructura feroviară pune, zilnic, zeci de vieţi în pericol. Unde nu sunt probleme cu semnalele luminoase şi acustice, sunt la bariere. La finalul lunii septembrie, trei maşini au fost prinse pe calea ferată, în Pipera, pentru că barierele s-au defectat. Disperaţi, şoferii au încercat să le ridice cu mâinile. 

Autoritatea de Siguranţă Feroviară va deschide o anchetă în cazul imaginilor filmate pe Şoseaua Pantelimon. Dacă va fi găsit vinovat, transportatorul privat riscă o amendă de până la jumătate de milion de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Maşini în pericol de a fi lovite de tren, în Bucureşti, din cauza unei defecţiuni (Video)