Antena Meniu Search
x

Măsuri speciale după codul galben de ninsori viscolite, anunţat de ANM. 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi, gata să intervină

Peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi să intervină în zonele aflate sub incidenţa codului galben de ninsori şi viscol, emis de ANM.

Jandarmi pregătiţi să intervină după codul galben de ninsori şi viscol, anunţat de ANM
Măsuri speciale după codul galben de ninsori şi viscol, anunţat de ANM - Mediafax Foto via Hepta

Peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi să intervină în zonele aflate sub incidenţa codului galben de ninsori şi viscol, emis de ANM.

Autorităţile locale din judeţele aflate sub cod galbe de ninsori şi viscol au luat măsuri speciale pentru bolvanii cronici, care au nevoie de dializă, dar şi pentru pentru femeile însăcinate, care ar putea fi transportate preventiv la spital dacă situaţia o va impune.

MAI a anunţat că măsurile au fost luate având în vedere emiterea avertizărilor cod galben de ninsori şi vânt puternic. Judeţele vizate sunt Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Vrancea, Brăila, Tulcea, Constanţa şi Galaţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Astfel, peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi vor fi pregătiţi în aceste zile să intervină în sprijinul populaţiei în situaţia apariţiei unor situaţii de urgenţă provocate de vremea severă.

”Având în vedere că vremea se va menţine deosebit de rece până la sfârşitul săptămânii, când foarte mulţi cetăţeni se vor bucura de minivacanţa prilejuită de sărbătorirea Zilei Naţionale şi vor participa la manifestările publice organizate în mai multe oraşe, le recomandăm să-şi ia măsuri de protecţie şi să se îmbrace corespunzător. Celor care intenţionează să plece la drum în aceste zile le reamintim că trebuie să aibă autovehiculul echipat pentru circulaţia pe drumuri acoperite de zăpadă sau polei, trebuie să manifeste prudenţă la volan şi să urmeze indicaţiile poliţiştilor rutieri. Subliniez faptul că eventualele măsuri de restricţionare a circulaţiei rutiere sau de închidere a unor sectoare de drum se vor dispune numai în scop preventiv, pentru a nu pune în pericol oamenii şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină”, a mai explicat Monica Dajbog.

Şoferii sunt sfătuiţi să se intereseze din timp asupra condiţiilor meteo şi de drum din zonele în care urmează să se deplaseze.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o atenţionare Cod galben valabilă miercuri, între orele 2.00 şi 20.00, când se vor semnala ninsori viscolite, precum şi depunerea unui strat de zăpadă şi depuneri de gheaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Măsuri speciale după codul galben de ninsori viscolite, anunţat de ANM. 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi, gata să intervină