Antena Meniu Search
x

Primele măsuri la Spitalul de Urgenţă din Braşov, după ce o asistentă a fost atacată de un pacient băut

Imagini incredibile la Spitalul de Urgenţă din Braşov, unde o asistentă a fost atacată de un pacient beat. Conducerea unităţii a făcut publică filmarea cu femeia care încearcă să îl oprească la camera de gardă pe individul care refuza recoltarea probelor biologice.

Vezi și

Imagini incredibile la Spitalul de Urgenţă din Braşov, unde o asistentă a fost atacată de un pacient beat. Conducerea unităţii a făcut publică filmarea cu femeia care încearcă să îl oprească la camera de gardă pe individul care refuza recoltarea probelor biologice. Bărbatul a fost prins afară de un agent de pază şi un ambulanţier.

Sâmbătă dimineaţă, ora 01 şi 45 de minute. La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean din Braşov întreg personalul medical s-a adunat în holul de la intrare pentru a ajuta o colegă devenită într-o secundă victimă. Un bărbat adus în stare de ebrietate pentru recoltarea probelor biologice încearcă să fugă. Asistenta a vrut să îl oprescă însă a fost doborâtă de forţa individului. 

Daniela Carmen Neculoiu - managerul Spitalului Clinic Judeţean din Braşov

Dupa ce a imbrancit asistenta, a reusit sa iasa. iar la iesire a fost imobizat de un agentul de paza plus un ambulantier. A fost solicitat echipajul de politie care l-a gasit imobilizat la pamant, i-au pus catusele. A revenit in UPU, ulterior a fost dus la spitalul de psihiatrie. 

În urma lui a rămas femeia în vârstă 43 de ani cu lovituri grave în zona capului. Colegii au dus-o pe targă la secţia de Neurologie, unde este internată şi acum. 

Pacientul care a lovit-o pe asistenta medicală are 29 de ani şi este din Bucureşti. Ar fi fost implicat într-un scandal chiar înainte de a ajunge la spital. 

CRISTINA VECERDI - medic şef UPU Braşov:

Daca generaza scandal consider ca ar trebui oprit inainte sa ajunga la spital si sa i se aplice masuri coercitive. Nu este, cred, o cale normala ca el sa ajunga in UPU unde ocupa timp, resurse si iata, se pot intampal astfel de lucruri. 

Medicii spun că au ajuns să le fie teamă pentru viaţa lor. Astfel de incidente au loc aproape zilnic, iar agenţii de pază angajaţi să îi protejeze fac faţă cu greu. La Braşov, conducerea Spitalului Judeţean va cere întârirea paznicilor.   

Patru din cinci cadre medicale spun că au fost cel puţin o dată agresate. În cazul asistententei din Braşov, medicii trebuie să stabilească dacă agresorul ei a avut discernământ în momentul în care a atacat-o. Între timp, poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele individului pentru loviri şi alte violenţe. Asistenta a depus plângere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Primele măsuri la Spitalul de Urgenţă din Braşov, după ce o asistentă a fost atacată de un pacient băut