Antena Meniu Search
x

Control de la minister la Maternitatea de la Târgu-Jiu. Nou-născuţii erau apăraţi de frig cu prosoape puse în geam (Video)

Ministrul Sănătăţii a cerut de urgenţă un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, după ce a văzut imaginile de la secţia de genecologie.

Vezi și

Ministrul Sănătăţii a cerut de urgenţă un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, după ce a văzut imaginile revoltătoare de la secţia de Obstetrică-Ginecologie a spitalului. Acolo, la neonatologie, nu sunt geamuri sau nu se închid cum trebuie, aşa că medicii şi asistentele îi protejează pe nou-născuţi cu prosoape în ferestre.

Deocamdată, inspectorii sanitari vor verifica secţia de Obstetrică-Ginecologie a spitalului judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Apoi, vor trimite un raport la minister. Şi asta după ce au apărut imagini incredibile, iar medicii de pe secţie s-au plâns că lucrează, practic, în condiţii inumane pentru ei şi pentru pacienţi. Sunt mese de operaţie care stau să cadă, instrumentare ruginite, mobilier vechi şi pereţi scorojiţi. Ca să-i ferească pe bebeluşi de frig, medicii, asistentele şi mamele pun în geamuri prosoape şi cearceafuri. Şeful secţiei spune că a înaintat rapoarte peste rapoarte conducerii spitalului, fără rezultat.

De trei zile, unitatea medicală are un director interimar, care abia acum ar fi aflat de situaţie. De cealaltă parte, Consiliul Judeţean susţine că de 6 luni încearcă să organizeze o licitaţie publică pentru renovarea secţiei, însă nimeni nu se prezintă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Control de la minister la Maternitatea de la Târgu-Jiu. Nou-născuţii erau apăraţi de frig cu prosoape puse în geam (Video)