Antena Meniu Search
x

Foto Medalie de erou pentru un câine ciobănesc care s-a aruncat în gloanțe, pentru a opri un lunetist Al Qaeda

Kuno, un ciobănesc belgian care a luptat alături de Armata Britanică împotriva militanților Al Qaeda, a primit echivalentul medaliei Crucea Victoria pentru eroismul de care a dat dovadă. Patrupedul s-a aruncat în fața unui lunetist pentru a-și salva camarazii de la moarte, încasând mai multe gloanțe.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 24.11.2020, 17:29

câine militar
Kuno și-a salvat camarazii dintr-o situație extrem de dificilă - PDSA via Daily Mail
  • Deși a fost împușcat, ciobănescul german s-a năspustit asupra lunetistului Al Qaeda, timp în care camarazii lui au reușit să scape din încercuire
  • Kuno, primul câine militar din Armata Regatului Unite care primește un sistem de proteze pentru membrele inferioare

Un câine militar în vârstă de patru ani și-a salvat camarazii de la o situație extrem de periculoasă, în care mai mulți luptatători Al Qaeda au țintuit câțiva soldați britanici în timpul unei misiuni efectuate în Afganistan.

Kuno și militarul care îl avea în grijă au fost printre primii care au coborât dintr-un elicopter, pe teren deschis, moment în care au fost întâmpinați cu rafale de gloanțe din partea insurgenților. În doar câteva clipe, ciobănescu belgian a fost lăsat să atace un militant, pe care l-a scos rapid din luptă. Mai mult, a descoperit și mai multe arme și explozibili într-o clădire, fiind special antrenat pentru astfel de misiuni.

Reîntors la echipa de asalt, Kuno și soldații britanici s-au îndreptat către un alt complex de clădiri, unde, din nou, au fost atacați cu grenade și rafale de mitralieră. Situația, și așa extrem de dificilă, se putea transforma într-o tragedie după ce un lunetist a reușit să se ascundă și să-și îndreptre tirul spre soldații britanici.

S-a năpustit în mijlocul gloanțelor pentru a-și salva camarazii

Cu întreaga trupă de asalt țintuită pe loc, însoțitorul lui Kuno a decis să-l lase să spargă încercuirea. Cu un curaj uluitor, ciobănescul s-a năpustit asupra insurgentului Al Qaeda, care, speriat, a început să tragă la nimereală.

Deși câteva gloanțe i-au nimerit membrele inferioare, Kuno s-a repezit cu toate puterile asupra lunetistului și l-a pus la pământ, mușcându-l de brațe. Cele câteva secunde au fost suficiente pentru ca soldații britanici să pătrundă în clădire și să-i neutralizeze pe militanți.

Câinele a primit imediat primul-ajutor și a fost evacuat cu ajutorul unui elicopter, scrie Daily Mail. Rănile suferite au fost foarte grave, iar singura soluție a fost amputarea membrelor. Însă Kuno nu a fost uitat pentru curajul de care a dat dovadă și a primit un sistem de proteze, pe lângă Medalia PDSA Dickin, echivalentul Crucii Victoria.

35 de câini, 32 de porumbei, patru cai și o pisică au primit medalia, de la introducerea ei, în 1943.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Medalie de erou pentru un câine ciobănesc care s-a aruncat în gloanțe, pentru a opri un lunetist Al Qaeda