Antena Meniu Search
x

Medic din Craiova, reţinut de poliţişti. E suspectat de moartea a patru pacienţi cărora le făcuse biopsii

Un medic renumit din Craiova, apreciat pentru mai multe intervenţii în premieră naţională, a fost reţinut pentru ucidere din culpă. Patru pacienţi au murit după proceduri de biopsie.

de Redactia Observator

la 11.04.2023, 17:15

Vezi și

Un medic renumit din Craiova, extrem de apreciat şi considerat vizionar după mai multe intervenţii pe care le-a făcut în premieră naţională, a fost reţinut pentru ucidere din culpă. Patru pacienţi ar fi murit după ce au trecut prin mâinile lui, cred anchetatorii. 

Medicul de 46 de ani, din Craiova, este bănuit de comiterea a patru infracțiuni de ucidere din culpă, în forma culpei medicale. Ar fi efectuat patru prelevări de probe biopsice care, ulterior, au dus la decesul a doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița şi două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu. 

Surse din cadrul anchetei spun că este vorba despre Alin Demetrian, chirurg în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, cel care a ocupat și funcția de manager al unității, potrivit presei locale.   Demetrian este profesor asociat la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova.

"În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unități medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu", potrivit IPJ Dolj.

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. Miercuri acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unei măsuri preventive.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Cristiana Geormăneanu, a declarat că, până marţi după-amiază, conducerea unităţii sanitare nu fusese înştiinţată oficial cu privire la faptul că medicul a fost reţinut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Medic din Craiova, reţinut de poliţişti. E suspectat de moartea a patru pacienţi cărora le făcuse biopsii