Antena Meniu Search
x

Video Șpaga cea de toate zilele: câți pacienți de la Spitalul Județean Suceava au plătit cu bani și "atenții" ca să primească tratamentul cuvenit

Un sondaj făcut printre pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean Suceava arată că un sfert dintre pacienţi au fost nevoiţi să dea şpagă ca să fie trataţi. Perioada în care bolnavii au completat chestionarul este chiar cea în care şefa secţiei de Oncologie din spital era monitorizată de procurorii anticorupţie tocmai pentru condiţionarea actului medical.

de Angela Bertea

la 02.03.2023, 07:55

Vezi și

"Conform ultimului raport de evaluare a satisfacției pacienților, publicat pe site-ul Spitalului Județean din Suceava, la sfârșitul anului trecut, 25,6% dintre pacienți au sesizat instituției condiționarea actului medical, iar 3,1% dintre cei chestionați susțin că au simțit nevoia să recompenseze prin diverse mijloace un cadru medical pentru a beneficia de mai multă atenție", spune Angela Bertea, reporter Observator.

Pacienți tratați cu cereri de șpagă

"Sondajul a fost realizat și în perioada în care șefa secției de Oncologie de la Spitalul Județean Suceava era monitorizată de procurorii DNA, fiind acuzată că ar fi condiționat actul medical și ar fi primit "atenții" de la pacienți. De asemenea, în urma sondajului reiese că aproape 40% (39,8%) dintre pacienți au declarat că nu au fost însoțiți de personalul medical pe parcursul explorărilor, conform protocoalele spitalului", adaugă Angela Bertea, reporter Observator.

"Nu toate răspunsurile au fost negative. Spre exemplu, 96% dintre cei chestionați consideră "bună" și "foarte bună" atitudinea personalului. La fel se întâmplă și în cazul îngrijirilor acordate de către acesta. Chestionarul a fost efectuat în perioada 4 octombrie – 28 noiembrie, anul trecut, iar dintre cele aproape 6.000 de persoane internate, aproximativ 1.800 au completat formularul. Pacienții sunt chestionați periodic, iar răspunsurile sunt anonime", a precizat Angela Bertea, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Șpaga cea de toate zilele: câți pacienți de la Spitalul Județean Suceava au plătit cu bani și "atenții" ca să primească tratamentul cuvenit