Antena Meniu Search
x

Medic renumit din Fetești, mort de coronavirus la doar 48 de ani: "Drum lin către stele minune de om"

Încă un medic a fost răpus de coronavirus! Şefa Centrului de Primiri Urgenţe de la spitalul din Feteşti a murit la doar 48 de ani. Nu avea alte boli. Ea s-a infectat cu SARS_COV 2 în luna septembrie, iar în urmă cu două săptămani, după ce starea de sănătate s-a agravat, a ajuns în București. Colegii medici nu au reușit să o țină în viață. 

de Redactia Observator

la 16.10.2020, 21:07

Vezi și
  • Medicul din Fetești nu prezenta comorbidități.
  • Medicul din Fetești a murit la Spitalul Colentina, din București.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Mioara Neagu era medic coordonator la Urgenţe în spitalul din Fetești. Un profesionist desăvârşit şi un om preţuit în comunitate.

În iulie împlinise 48 de ani. Nu avea boli asociate.

În septembrie se infecta cu SARS-COV 2. Inițial, a fost internată la Fetești, în spitalul suport COVID. În urmă cu două saptamani, starea i s-a înrăutăţit și a fost transferată la Colentina, în Capitală.

Dan Noel, director DSP Ialomița: Este pur și simplu o tragedie. A fost un medic foarte bun, foarte devotat, iar pentru noi este o pierdere foarte grea. Suntem înmărmuriți și copleșiți de durere.

Inițial, la Spitalul Colentina a fost internată la Pneumologie. Apoi, medicii au mutat-o la Terapie Intensivă. Azi, bătălia a fost pierdută. 

"Mămica mea mereu zâmbitoare, te rog să mă veghezi în fiecare moment al vieţii mele. Promit că o sa te fac mândră de mine. Te iubesc foarte mult şi o să îmi lipseşti toată viaţa! Dumnezeu să te ierte, mămica mea frumoasă!". 

"Azi nu zâmbim! Nu ne cere nimeni să fim în prima linie, ci să-i protejăm pe cei din prima linie. Drum lin către stele MINUNE DE OM - MIOARA NEAGU!".

Acestea sunt doar două dintre mesajele tulburătoare postate pe pagina doctoriței de pe un celebru site de socializare.

Din cauza coronavirusului, până acum au murit 12 medici din toată ţara. 

Specialiştii avertizează că evoluţia infecţiei este una neprevazută. 

Valeriu Gheorghiță, coordonator ROL 2: În prima etapă, pacientul are febră şi simptome de căi respiratorii superioare, ulterior de căi respiratorii inferioare, când apare răspunsul imun propriu. Apare acea reacţie exagerată, reacţia hiperinflamatorie, lucrurile se pot deteriora din punct de vedere clinic.

În Ialomiţa, 25 de cadre medicale din Spitalul Feteşti sunt infectate cu Sars cov 2 şi alte 10 la Slobozia. În toată ţara, 5346 de medici şi asistente sunt testaţi pozitiv, iar 72 de focare au fost depistate în spitale doar în ultimele două săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Medic renumit din Fetești, mort de coronavirus la doar 48 de ani: "Drum lin către stele minune de om"