Antena Meniu Search
x

Medicii nu mai ies în stradă. Şi-au salvat salariile şi sporurile de la tăiere, după discuţiile de la Guvern

După proteste şi ameninţări cu greva, medicii s-au liniştit. Şeful SANITAS a ieşit optimist de la discuţiile cu premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD.

Vezi și

După proteste şi ameninţări cu greva, medicii s-au liniştit. Şeful SANITAS a ieşit optimist de la discuţiile purtate cu premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Salariile angajaţilor din sistemul sanitar nu vor scădea de la 1 ianuarie.

De la negocierile cruciale cu primii oameni din Guvern, preşedintele SANITAS a ieşit mulţumit. Salariile şi sporurile nu mai sunt, pentru moment, în pericol. 

LEONARD BĂRĂSCU, Preşedintele SANITAS:

Acum de la 1 ianuarie nimeni nu pierde nimic, sigur vor castiga ceva, este vorba ca raman tichete, este vorba si de 1400 de lei acel voucher de vacanta.

În spitalele de stat, însă, problemele bolnavilor rămân aceleaşi. Aşteaptă cu orele, pe holuri, pentru o consultaţie.

La Târgu-Jiu, de exemplu, din lipsă d especialişti, conducerea spitalului a angajat doi medici din sectorul privat, pe care îi va plăti la finalul perioadei contractuale cu 13.500 de lei. 

Situaţia pare trasă la indigo la câţiva kilometri depărtare, în Târgu Cărbuneşti. 

CONSTANTIN TÂRZIU, Managerul Spitalului de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti:

Una dintre colege are un contract în Germania şi în situaţia de faţă contractul cu spitalul este întrerupt şi cam asta e soluţia. Trebuie să apelăm la acest lucru. 

România se confruntă cu un deficit uriaş: 13 mii de medici lipsesc din spitalele de stat, fără să fie puse la socoteală asistentele şi personalul auxiliar. Locurile libere sunt ocupate adesea de medici privaţi care primesc pentru o tură de gardă între 200 şi 400 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Medicii nu mai ies în stradă. Şi-au salvat salariile şi sporurile de la tăiere, după discuţiile de la Guvern