Antena Meniu Search
x

Video Medicul care susține că a vindecat pacienți COVID cu o schemă proprie de tratament a scăpat de sancțiuni

Medicul pneumolog din Oradea, care susţine că a vindecat aproape o mie de pacienţi de COVID cu ajutorul unei scheme proprii de tratament, a fost chemată azi la Colegiul Medicilor. Flavia Groşan a trebuit să dea explicaţii după o serie de afirmaţii controversate cu privire la modul în care este tratată infecţia cu COVID. Ulterior, Colegiul Medicilor Bihor a anunțat că Flavia Groșan nu va primi nicio sancțiune.

de Redactia Observator

la 22.03.2021, 18:03

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

UPDATE 16:30: Preşedinta Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş, a anunţat, luni, că Flavia Groşan nu va primi nicio sancţiune pentru declarațiile făcute în spațiul public. 

„În concluzie, aceasta (n.r. – dr. Flavia Groşan) nu primeşte nicio sancţiune şi această autosesizare a Colegiului Medicilor s-a terminat azi”, a spus Pantiş. „A fost o discuţie amiabilă, cu doamna doctor, în care dânsa şi-a exprimat dragostea faţă de pacienţi, empatia faţă de ei. Noi ştim că există o simpatie foarte mare în rândul tuturor pacienţilor pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit să precizez că este vorba despre încălcarea articolelor 10 şi 22, din codul de deontoogie profesională, legat de denigrarea unor colegi şi de afirmarea în spaţiilor public a succesului unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice”, potrivit ebihoreanul.ro.

Medicul Flavia Groșan nu va fi audiat. Va merge însoțită de un avocat la Colegiul Medicilor Bihor, acolo unde se întrunește Comisia de Etică și Deontologie medicală. Va trebuie să le explice colegilor săi de ce a făcut controversatele afirmații și pe ce se bazează. 

Comisia de Etică nu poate aplica sancțiuni. 

Flavia Groşan a produs un val de critici din partea medicilor după ce a afirmat că îşi consultă pacienţii, inclusiv online, după o schemă de tratament proprie. De cealaltă parte s-au situat numeroşi susţinători ai medicului, care s-au organizat în grupuri pe Facebook pentru a o susține.

Colegiul Medicilor din judeţul Bihor s-a autosesizat după ce medicul Flavia Groşan a afirmat că a vindecat o mie de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 în cabinetul ei privat, tratând aceste cazuri cu un banal antibiotic, în timp ce tratamentele din spitale, ale pacienţilor cu COVID-19, duc la decesul acestora.

Medicul va fi cercetat de Comisia de Etică a Colegiului Medicilor Bihor.

Unii dintre cei care au reacţionat critic la adresa sa sunt medicul Sorin Bivolaru, care a demontat ”tratamentul” folosit de colega sa, dar şi Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Colentina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Medicul care susține că a vindecat pacienți COVID cu o schemă proprie de tratament a scăpat de sancțiuni