Antena Meniu Search
x

Medicul Virgil Musta: Terapia Intensivă este plină. Suntem la pragul între viață și moarte

Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă după creșterea alarmantă a numărului de cazuri Covid-19 în România și spune că există riscul ca pacienții cu forme grave de coronavirus să nu aibă locuri în spitale pentru tratament.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.10.2020, 09:40

Medicul Virgil Musta: Terapia Intensivă este plină. Suntem la pragul între viață și moarte
Medicul Virgil Musta: Terapia Intensivă este plină. Suntem la pragul între viață și moarte - Facebook/Spitalul Victor Babeș din Timișoara
  • Virgil Musta avertizează că nu mai există locuri la Terapie Intensivă iar dacă o persoană face o formă severă de COVID-19, ea nu va putea fi tratată corespunzător.
  • Duminică, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat alte 1.835 de cazuri noi de Covid-19, depistate în ultimele 24 de ore.

”Dacă cumva există o persoană care face formă severă și se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat”, a scris Musta pe pagina de Facebook a spitalului.

Șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara avertizează că la ora actuală, cel mai important lucru este ca lumea să nu se îmbolnăvească, deoarece spitalele sunt la capacitate maximă.

„Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două, să fii bolnav, să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament. Sunt câteva medicamente pe care le poți auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esențiale nu le poți da la domiciliu. Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă și se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat. Suntem la pragul intre viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili”, a scris medicul pe pagina de Facebook a spitalului.

Duminică, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.835 cazuri noi de Covid-19, depistate în ultimele 24 de ore. Numărul total al persoanelor infectate cu SARS CoV-2 în România a ajuns la 135.900.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Medicul Virgil Musta: Terapia Intensivă este plină. Suntem la pragul între viață și moarte