Antena Meniu Search
x

Video Mesajul Nadiei Comăneci de 1 Decembrie: "La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români!"

Mesaj de ziua naţională de la Nadia Comăneci. Prima gimnastă de nota 10 din lume a filmat un videoclip special pentru 1 Decembrie şi l-a postat pe contul ei de socializare. Deşi trăieşte în Statele Unite de 34 de ani, Nadia nu uită niciodată momentele importante pentru ţara natală şi - iată - este cu gândul la cei de acasă.  

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 01.12.2023, 21:44

Vezi și

"La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români! În această zi de sărbătoare, vă doresc multă, multă sănătate, urări de bunăstare, de prosperitate şi succes. La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români!", a urat de 1 Decembrie Nadia Comăneci

Pe data de 18 iulie 1976 o româncă de doar 14 ani a scris istorie. La Montreal, la această dată, Nadia Comăneci a obţinut prima notă de 10.00 din istoria gimnasticii şi a câştigat apreciarea şi respectului unei lumi întregi.

Pe data de 18 iulie, în cadrul competiţiei pe echipe, ea a fost prima gimnastă din istoria olimpică care a primit nota maximă de 10 la gimnastică. A fost un moment unic şi memorabil, care a uimit publicul şi juriul. Tabela de afişare nu era pregătită să arate nota 10, aşa că a afişat 1.00, ceea ce a creat confuzie iniţial. Dar curând s-a auzit vocea comentatorului care anunţa: "Ea a primit nota perfectă! Prima dată în istoria Jocurilor Olimpice!".

Nadia Comăneci nu s-a oprit aici. Ea a mai obţinut alte şase note de 10 la Montreal, câştigând trei medalii de aur (la individual compus, paralele inegale şi bârnă), una de argint (la echipe) şi una de bronz (la sol). A fost declarată cea mai bună sportivă a anului şi a devenit un simbol al excelenţei şi al graţiei în gimnastică. 

Performanţa ei a fost un impuls pentru dezvoltarea acestui sport şi pentru popularizarea lui în întreaga lume. A inspirat generaţii de gimnaşti şi gimnaste care au urmat-o şi care au încercat să-i egaleze sau să-i depăşească recordurile. Nadia Comăneci rămâne una dintre cele mai mari legende ale sportului şi ale Jocurilor Olimpice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

IPS Teodosie vrea post nou, de trei zile, într-un moment important pentru el. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Mesajul Nadiei Comăneci de 1 Decembrie: "La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români!"