Antena Meniu Search
x

Mesajul preşedintelui Iohannis la începutul anului şcolar 2018-2019 (Video)

Preşedintele Klaus Iohannis a mers la Alba Iulia, pentru festivităţile de deschidere a noului an şcolar 2018-2019. la Alba Iulia, la Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan". Preşedintele le-a dorit succes elevilor şi a adresat critici autorităţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a mers la Alba Iulia, pentru festivităţile de deschidere a noului an şcolar 2018-2019. la Alba Iulia, la Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan".

Preşedintele le-a dorit succes elevilor şi a adresat critici autorităţilor, în privinţa calităţii sistemului educaţional românesc.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Deschiderea anului şcolar este întotdeauna plină de emoţie. Dar, astăzi, aici, parcă trăim şi mai intens acest moment. Aici, unde în urmă cu 100 de ani a luat naştere o nouă Românie, încurajăm noile generaţii pe drumul edicaţiei, singurul care poate asigura un viitor prosper ţării noastre. Vă propun să ne imaginăm cum arăta în urmă cu un secol România, când realităţile politice se schimbau radical peste noapte. Autorităţile nou formate au făcut din educaţia publică şi limba română o prioritate, pentru că guvernanţii acelor vremuri înţelegeau ceea ce ar trebui să conştientizăm cu toţii. Faptul că educaţia reprezintă temelia unei naţiuni puternice, moderne şi unite. În 2007 a avut loc un altfel de unire. O revenire în sânul familiei europene, moment extrem de important. Dacă, după Marea Unire, autorităţile şi oamenii de cultură s-au mobilizat pentru a organiza un sistem educaţional adecvat noii ţări, ultimii ani nu au beneficiat de acelaşi nivel de consens sau de efort. Reformele au stat mai degrabă sub deviza un pas înainte şi doi înapoi. Lucru total neproductiv. Întoarcerea la metode pedagogice practicate în trecut, oricât le-ar trezi unora un vag sentiment de linişte şi nostalgie, nu este o soluţie pentru educaţie modernă. Avem şi o meteahnă. Reformita. Care se manifestă foarte evident în domeniul educaţiei. Nu putem obţine însă rezultate bune, atât timp cât legile sunt în continuare modificate mai des decât pot profesorii dascălii şi părinţii să se pună la curent. Atunci când lucrurile nu merg bine, soluţia este să încerci să le schimbi, învăţând din greşelile trecutului", a precizat presedintele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Mesajul preşedintelui Iohannis la începutul anului şcolar 2018-2019 (Video)