"Metoda accidentul" a lăsat o bătrână din Argeş fără aproape 9.000 de euro. Cum a convins-o bărbatul la telefon
Un bărbat din Mioveni, judeţul Argeş, a fost reţinut, după ce a înşelat o bătrână pe care a convins-o să îi dea 5.000 de euro şi 20.000 de lei după ce i-a spus că nepoata sa a fost implicată într-un grav accident şi este în spital. Poliţiştii recomandă populaţiei să discute cu vârstnicii din familie despre aceste metode şi să stabilească o modalitate de a intra în contact unii cu alţii în situaţia în care bătrânii ar putea fi victimele infractorilor.
Femeia a fost sunată în data 27 august, pe telefonul fix, de către un necunoscut care i-a transmis că nepoata sa a fost implicată într-un grav accident rutier, în urma căruia are nevie de mulţi bani. La scurt timp după conversaţia telefonică, la poarta bătrânei s-a prezentat un bărbat de 34 de ani din Mioveni, căruia femeia i-a dat peste 5000 de euro şi peste 20.000 de lei. Ulterior, femeia şi-a dat seama că a fost înşelată şi a apelat la autorităţi.
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti l-au identificat pe suspect, au făcut două percheziţii domiciliare, pe raza oraşului Mioveni, iar miercuri el a fost reţinut sub acuzaţia de înşelăciune, relatează news.ro.
Avertismentul autorităţilor
Pentru a preveni situaţiile de acest fel, poliţiştii recomandă ca în cadrul discuţiilor telefonice cu persoanele vârstnice care locuiesc singure sau în zone izolate, rudele să le vorbească acestora şi despre diversele metode de înşelăciune, cum ar fi metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, ghicit, Instalatorul, cumpărarea sau oferirea de produse.
„Atrageţi atenţia cu privire la oferirea sumelor de bani, indiferent de pretext. Stabiliţi numere de telefon la care să puteţi fi contactaţi, pentru a se verifica pretextele înainte de a fi oferite orice sume de bani ori produse. Stabiliţi persoane de încredere din rândul vecinilor care pot ajuta la nevoie. Discutaţi cu privire la permiterea accesului în locuinţă al oricăror persoane, indiferent de pretext, iar legat de prezenţa în casă, de efectuarea de orice plăţi sau operaţiuni care ar putea dezvălui locaţia sumelor de bani pe care le aveţi în locuinţă. Tot în contextul infracţiunilor contra patrimoniului, amintim că bunurile oferite de persoane fizice, în condiţii dubioase, la preţuri derizorii, pot proveni din furt sau pot să nu corespundă descrierii, fapt pentru care vă sfătuim să declinaţi asemenea oferte”, mai transmit poliţiştii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰