Antena Meniu Search
x

Video Metoda prin care samsarii de maşini second-hand au păgubit statul cu şase milioane de euro. 15 persoane au fost duse la audieri

Samsarii de maşini au păgubit statul cu şase milioane de euro. Mascaţii au descins astăzi la locuinţele acestora din Capitală, dar şi din alte 12 judeţe. Potrivit anchetatorilor, suspecţii aduceau în ţară mii de maşini second-hand prin intermediul unor societăţi comerciale.

de Redactia Observator

la 14.12.2021, 17:42

Vezi și

Făceau asta fără să înregistreze operaţiunile în evidenţele contabile. Aşa că, la stat, nu plăteau nicio taxă pentru tranzacţiile respective.

În urma descinderilor, 15 persoane au fost ridicate şi duse la audieri, la sediul Poliţiei din Capitală. Alte 30 de persoane vor fi audiate. Anchetatorii îi acuză de spălare a banilor, în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi uz de fals în formă continuată.

Activitățile ilegale s-au desfășurat în municipiul București şi în județele Argeș, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Ialomița, Olt, Vâlcea și Vrancea.

Prejudiciul se ridică la aproximativ 6 milioane de euro

Potrivit anchetatorilor, aproximativ 3.000 de autoturisme second-hand ar fi fost comercializate pe piața internă, în perioada iulie 2019 – martie 2020, prin intermediul unor societăți comerciale, fără ca operaţiunile respective să fie înregistrate, în mod corect, în evidenţele contabile şi fiscale ale acestora.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 6 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Metoda prin care samsarii de maşini second-hand au păgubit statul cu şase milioane de euro. 15 persoane au fost duse la audieri