Antena Meniu Search
x

Video ''Mi s-a părut un ţipăt de ajutor.'' Mărturiile călătorilor care au asistat terifiaţi cum o tânără de 27 de ani s-a aruncat în faţa metroului

O tânără de 27 de ani din Bucureşti a scăpat ca prin minune cu viaţă după ce s-a aruncat în faţa metroului, în această dimineaţă. Totul s-a întâmplat sub privirile călătorilor care aşteptau pe peron. Este încă un incident care redeschide subiectul panourilor de protecţie de la metrou. Ni se promit de ani de zile însă, în realitate, Metrorex nu are bani pentru ele. Între timp, prevenţia se face, de astăzi, cu... mesaje motivaţionale în staţii.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 06.10.2021, 19:32

Vezi și

Costin Silva, martor: A început să ţipe şi s-a aruncat în faţa metroului. Mie mi s-a părut un ţipăt de ajutor. 

Ora 9 dimineaţa, staţia Piaţa Unirii. Un tren plin de călători opreşte brusc, la doar câţiva metri de la intrarea în staţie. Câteva secunde mai târziu, pasagerii sunt evacuaţi iar salvatorii încep o luptă contracronometru. Totul s-a petrecut sub privirile îngrozite ale călătorilor care aşteptau în staţie. 

De sub tren, o tânără de 27 de ani dă semne de viaţă. Pompierii s-au chinuit zeci de minute să o scoată de sub colosul de fier.

Daniel Vasile, ISUB-IF: La prima evaluare, care a fost realizată la faţa locului, echipele de intervenţie au constatat că sunt mai multe leziuni rezultate ca urmare a impactului cu garnitura de metrou. S-a luat decizia de a transporta pacienta la spitalul Universitar din Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Magdalena Mansour, SUUB: Azi de dimineaţă am avut o politraumă, o pacientă de la metrou. E staţionară şi echilibrată. 

Surse din anchetă au declarat pentru Observator că principala ipoteză luată în calcul este cea a unei tentative de sinucidere. 

Alte ţări au rezolvat, în mare parte, problema sinuciderilor la metrou. Au instalat panouri de protecţie, care se deschid doar atunci când trenul ajunge în staţie. La noi, ele au rămas de ani de zile la nivel de proiect. Într-o singură staţie a fost instalată o balustradă de 6 metri care ar trebui să ţină loc de panouri.     

Ştefan Paraschiv, director Metrorex: Pentru ele este nevoie de buget suplimentar. Avem o discuţie pentru un proiect pilot care se va întâmpla în viitorul apropiat. Vrem să montăm două asemenea panouri la Piaţa Victoriei. Dar faptic, în acest moment, nu s-a întâmplat nimic.

Ppromisiunile curg încă din 2017, după ce două tinere au fost împinse în faţa metroului în staţia Dristor 2. Una dintre ele a murit. Şi cum Metrorex nu are nici panouri şi nici bani pentru ele, compania a anunţat că, de astăzi, va încerca să prevină sinuciderile cu mesaje... motivaţionale... în staţii. 

Ştefan Paraschiv, director Metrorex: Ceva rapid, cu fonduri cât mai mici.

Metrorex a lansat şi două numere de telefon dedicate celor care se luptă cu depresia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » ''Mi s-a părut un ţipăt de ajutor.'' Mărturiile călătorilor care au asistat terifiaţi cum o tânără de 27 de ani s-a aruncat în faţa metroului