Antena Meniu Search
x

Video Micii comercianţi din staţiunea Mamaia, la un pas să rămână pe drumuri. Magazinele de pe faleză ar putea fi închise

Continuă războiul micilor comercianţi din Mamaia cu autorităţile locale. Negustorii locali spun că municipalitatea vrea să îi închidă şi să îi lase pe drumuri, pentru a le oferi lanţurilor de hipermarketuri să-şi deschidă noi centre în staţiune.

de Redactia Observator

la 19.05.2021, 09:26

Vezi și

Primaria Constanta vrea sa revolutioneze calitatea turismului si va incepe cu desfiintarea alimentarelor care au impanzit faleza. Municipalitatea s-a aliat in lupta cu patronii de baruri și restaurante.

Corina Martin - presedintele Asociatiei Barurilor si Cafenelelor: Magazinele comerciale, spatiile comerciale trebuie sa vanda suveniruri, orice alte produse la care ne putem gandi in vacanța. Nu putem sa cumparam pizza sau burgeri de exemplu dintr-un magazin care vinde in acelasi timp si vederi si suveniruri și costume de baie.

George Țicu - manager retaurant: Magazinul alimentar atrage dupa el și altfel de clienti; adica nu putem sa facem un turism de calitate atata timp cat avem un magazin care vinde salam si cascaval langa noi, ca si restaurant. Este nevoie de astfel de magazine dar poate nu atat de multe si nu atat de mici.

Războiul, mutat în Parlamentul României

Pe acelaşi subiect

Razboiul este vechi. A început in urma cu 5 ani si nu s-a incheiat definitiv. Hotelierii și proprietarii de unități de alimentație publică au cerut reducerea numărului alimentarelor, spre disperarea micilor comercianţi. Aceştia se consideră discriminaţi şi... au mutat razboiul în Parlamentul României. 

Ion Țăpurin, antreprenor: N-o sa va dau numele magazinului, dar exista un supermarket in centrul statiunii Mamaia. Nu sunt obligati sa respecte Hotararea Guvernului 559/2001 care limiteaza vanzarea de produse alimentare precum lactate, oua, salamuri chiar si legume-fructe. Prin această hotărâre, practic limitează libertatea comerţului şi nu lasă consumatorul să aleagă de unde să cumpere.

Închiderea micilor magazine ar avea un impact uriaş: o mie de salariati vor trebui sa-si caute de lucru în alta parte. Dacă alimentarele vor dispărea, Mamaia va ramane doar cu prețurile mari, de la restaurant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Micii comercianţi din staţiunea Mamaia, la un pas să rămână pe drumuri. Magazinele de pe faleză ar putea fi închise