Video Micii de la Obor au concurenţă serioasă. O terasă cu specific asiatic s-a deschis recent în zonă
Tradiţionalii şi deja celebrii mici de la Obor au acum concurenţă serioasă! De două săptămâni, în cel mai pitoresc loc din Bucureşti a apărut un colţ de Sri Lanka. O terasă cu specific asiatic adună laolaltă sute de străini veniţi să muncească în România. Nici ai noştri nu stau deoparte. Aşa că tot mai mulţi trec în grabă pe lângă micii care sfârâie pe grătar şi înceracă o mâncare exotică.
În Obor miroase a orez şi curry, iar cuvintele sunt de pe alt continent. La mese, câţiva români se pierd printre feţe zâmbitoare de asiatici. E un nou business pornit de Maria, o româncă din Mehedinţi, şi soţul ei srilankez. S-au cunoscut în Italia iar de 3 ani locuiesc în Bucureşti. Pentru a-şi alina dorul de ţară şi familie, Rangi a adus cu el reţetele de acasă iar mai apoi a cucerit Piaţa de la Obor. "Noi mai avem şi un magazin srilankez şi de acolo a plecat tot. Am văzut că tot mai mulţi srilankezi îşi caută produsele, caută să se reîntâlnească şi aşa a decis să facem un loc în care să şi mănânce. E ca a doua casă", a declarat Maria Cuşlea.
Sute de asiatici veniţi la muncă în România vin aici să mănânce în fiecare zi
Mica terasă care face concurenţă serioasă micilor cu muştar specifici zonei s-a transformat rapid într-un loc important al comunităţii. Sute de asiatici veniţi la muncă în România vin aici să mănânce în fiecare zi. E momentul în care vorbesc aceeaşi limbă, împart aceeaşi cultură, deapănă amintiri de acasă şi-şi povestesc unii altora dorurile. Amman munceşte de doi ani în România şi este deja client fidel al terasei. "Dacă nouă ne era dor de Sri Lanka, acum nu ne mai este. Avem aici propria noastră Sri Lanka: mâncare ca în Sri Lanka, tot ce ne place, avem foarte mulţi oameni în jurul nostru, toţi oamenii vin aici şi asta e foarte frumos", a declarat Amman.
Nu vine niciodată singur. Îşi aduce prietenii de acasă şi neapărat pe Iancu. Un ardelean care mai întâi trece prin piaţă să cumpere... praz! şi apoi se delectează cu o porţie de orez. "Plăcerea de a schimba un alt meniu, faţă de cel românesc. Ei mănâncă foarte condimentat, noi românii mai puţin. Mie îmi place", a declarat Iancu. Diferenţa de limbă nu reprezintă o barieră. Se bucură să cunoască o cultură atât de îndepărtată, la care nu ar fi avut altfel acces. "Lucrez cu ei la aceeaşi firmă şi ne înţelegem foarte bine. Vorbim numai în română. Noi îi învăţăm limba", a declarat Iancu. Nu doar mâncarea îi aduce împreună. În serile libere la terasă se încing petreceri.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰