Antena Meniu Search
x

Medicul Mihai Craiu, despre capcana testelor rapide pentru COVID-19: „Sunt mai ieftine și mai rapide, de aceea par atractive!

Medicul pediatru Mihai Craiu scrie, într-un mesaj postat pe Facebook, despre riscurile la care ne expunem atunci când vine vorba de ridicarea restricțiilor impuse pentru liminarea răspândirii coronavirusului și despre capcana testelor rapide și inadecvate.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.04.2020, 09:23

Mihai Craiu, despre capcana testelor rapide pentru COVID-19:
Mihai Craiu vorbește despre capcana testelor rapide pentru COVID-19 - Facebook/ Mihai Craiu
  • Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenția asupra capcanei întinse de testele rapide pentru COVID-19.
  • Mihai Craiu: „Sunt mai ieftine și mai rapide, de aceea par atractive!”

Medicul subliniază că speranța de a ne readuce viața de dinainte de izolare și Ordonanțele Militare, împreună cu speranța de a reporni economia, ar putea explica graba de avea un număr din ce în ce mai mare de persoane testate pentru COVID-19. 

”Dar aceasta dorinta vine la pachet cu numeroase riscuri, dintre care cel mai mare, este folosirea unor teste INADECVATE”, spune medicul.

”Testele care determina prezenta UNOR anticorpi in sangele persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2 sunt mai IEFTINE si mai RAPIDE decat testele complicate ce identifica prezenta actuala a virusului in corpul pacientului bolnav, testele efectuate prin asa numita tehnica "real time - PCR", de aceea par atractive.

Citește și:

Dar...Marea Britanie a invatat pe pielea proprie, la modul cel mai costisitor, ca graba strica treaba. A cumparat, peste 3,5 milioane de astfel de teste pentru determinat anticorpii, si a aflat (cu suprindere?!) ca nu functioneaza atat de precis cat au sperat… Sensibilitatea (adica abilitatea de a gasi pe acei pacienti care sunt realmente infectati) si specificitatea (adica abilitatea de a gasi acei pacienti care NU au trecut prin infectie) sunt extrem de modeste, in unele cazuri, desi exista sperante ca cercetarile actuale vor creste abilitatea acestor teste. O spune acest articol inca nepublicat al expertilor din SUA, Australia, Elvetia, Finlanda”, mai scrie Mihai Craiu.

Totodată, problematica testării de acest tip ridică întrebarea dacă este într-adevăr de durată imunitatea obținută prin infecția cu COVID-19 și dacă ea reprezintă ”un pașaport pentru a reîncepe, în siguranță, activitatea curentă”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Medicul Mihai Craiu, despre capcana testelor rapide pentru COVID-19: „Sunt mai ieftine și mai rapide, de aceea par atractive!