Antena Meniu Search
x

Video Mihai Rus poate trage după el în puşcărie patru colegi. Cu toţii ar fi colaborat pentru ca şeful Poliţiei Cluj să îşi păstreze permisul

După comandantul Poliţiei Cluj, şi adjunctul lui a fost pus, astăzi, sub acuzare de DNA. Procurorii spun că a avut un rol decisiv într-o acţiune ilegală şi imorală. L-a ajutat pe şeful Poliţiei să scape fără nicio sancţiune, după ce a condus cu viteza foarte mare şi a falsificat actele ca să dea vina pe soţia lui. Cinci poliţişti care fie au ajutat fie au închis ochii sunt anchetaţi în acest caz. Majoritatea au fost reţinuţi aseară şi eliberaţi la prânz.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 18.06.2024 , 19:43

Ce refuză să răspundă adjunctul poliţiei Cluj, comisarul-şef Ciprian Neag, confirmă, însă, anchetatorii, care l-au condus din biroul lui în al lor, la DNA. Procurorii bănuiesc că adjunctul de la IPJ Cluj ar fi aflat de înţelegerea ilegală pe care şeful lui a făcut-o cu cei de la rutieră. Dar, în loc să-l reclame, comisarul șef Ciprian Neag a ascuns totul. A fost pus sub învinuire pentru acuzația de omisiune a sesizării. 

Anchetatorii au refăcut traseul corupţiei

Şeful Poliţiei judeţene Cluj a fost oprit în trafic pentru că îşi conducea maşina cu 110 kilometri pe oră în oraş. Echipajul, care trebuia să îi suspende permisul de conducere trei luni şi să îl amendeze cu aproape 3.000 de lei, a fost de acord să îl scape. Procesul verbal a fost scris pe numele soţiei chestorului, angajată la Primăria Cluj. Şeful Poliţiei judeţene a obţinut, apoi, şi complicitatea subalternilor: mâna lui dreaptă şi comandantul de la Rutieră. Acesta din urmă i-a ordonat unui agent să nu mai aplice sancțiunea şi să lase să treacă termenul de prescripţie. 

Vezi și

Şeful Poliţiei judeţului Cluj, Mihai Rus, nepotul fostului ministru de interne Ioan Rus, a fost reţinut peste noapte, după audieri-maraton. Colegi de celulă au fost subalternii care l-au prins cum conducea cu 60 de kilometri pe oră peste viteza legală în oraş şi nu l-au sancţionat. Şeful de la Rutieră, care a acoperit totul, i-a urmat. Astăzi, toţi au fost duşi pentru o nouă rundă de declaraţii la DNA.

Pe acelaşi subiect

"Ceea ce s-a întâmplat la Cluj a fost destul de previzibil. Un inspector şef are atitudine şi comportament de interlop şi profită, exact ca în ţările din Sud America, de poziţia pe care o are", spune Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului Europol. 

Scandalul de corupţie de la vârful poliţiei Cluj a zguduit instituţia din temelii

Au căzut cele mai importante nume. Chestorul Mihai Rus, şeful IPJ, comisarul şef de la rutieră, Mircea Rotar şi comisarul şef Ciprian Neag, adjunctul poliţiei clujene. 

  • Mihai Giurgea, avocatul lui Mihai Rus: Au calitatea de inculpaţi. O să vedem ce urmează.
  • Reporter: Domnul Neag în ce calitate a fost chemat?
  • Mihai Giurgea, avocatul lui Mihai Rus: În calitate de suspect. 

Până la terminarea investigaţiei, niciunul dintre cei cinci poliţişti puşi sub acuzare de DNA nu mai are voie să lucreze în Poliţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Mihai Rus poate trage după el în puşcărie patru colegi. Cu toţii ar fi colaborat pentru ca şeful Poliţiei Cluj să îşi păstreze permisul