Antena Meniu Search
x

Mii de credincioşi şi zeci de preoţi, din Brăila, se roagă la moaştele Sfântului Nicolae

Mii de credincioşi şi zeci de preoţi se roagă în aceste zile la moaştele Sfântului Nicolae, în Brăila. Ierarhul este patronul spiritual al municipiului, dar racla sfântă a fost adusă de la Galaţi.

Vezi și

 Mii de credincioşi şi zeci de preoţi se roagă în aceste zile la moaştele Sfântului Nicolae, în Brăila. Ierarhul este patronul spiritual al municipiului, dar racla sfântă a fost adusă de la Galaţi. Mulţimea a mers într-o procesiune, cu rugăciune şi icoane ale Sfântului Nicolae. Oameni de toate vârstele s-au închinat la moaşte cerând ocrotire şi sănătate.

Copiii în straie populare, cu făclii aprinse, au deschis calea procesiunii de Sfântul Nicolae. Pe străzile din Brăila, este vestită una dintre cele mai importante sărbători. Racla cu moaştele sfinte a fost purtată de preoţi prin centrul oraşului şi a fost depusă la Biserica Sfântul Nicolae.

Sfântul Ierarh Nicolae este cunoscut ca ocrotitor al celor care călătoresc, păzitor al fetelor şi al familiilor numeroase şi apărător al celor asupriţi. Cu lacrimi în ochi, oamenii s-au rugat la moaşte pentru binecuvântarea lor şi a celor plecaţi departe de ţară.

Credinţa le aduce oamenilor liniştea de care au nevoie şi, spun ei, de cele mai multe ori rugăminţile le sunt ascultate.

În acest sfârşit de săptămână, zi şi noapte, este pelerinaj la moaştele sfântului Nicolae. Cei care se roagă, înfruntă frigul şi oboseala.

Mâine, preoţii vor oficia slujba de Sfântul Nicolae.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Mii de credincioşi şi zeci de preoţi, din Brăila, se roagă la moaştele Sfântului Nicolae