Antena Meniu Search
x

Video Mii de elevi din Botoşani plătesc transportul până la şcoală cu bani din buzunar. Operatorii spun că autoritățile nu le-au decontat facturile

Aproape 5 mii de elevi din Botoşani au fost abandonaţi de instituţiile statului şi lăsaţi să îşi plătească singuri transportul până la şcoală. Majoritatea provin din familii modeste, iar sumele pe care ar trebui să le plătească transportatorilor depăşesc, în unele cazuri 500 de lei pe lună pentru un copil, iar riscul este ca mulţi din ei să nu mai ajungă la școală. 

de Redactia Observator

la 10.12.2023, 09:55

Vezi și

Transportatorii ar trebui să le emită elevilor abonamente gratuite, după care să primească banii de la Ministerul Educaţiei prin Inspectoratul Şcolar.

Numai că acest lucru nu se întâmplă şi la Botoșani. 

Bogdan Suruciuc - inspector școlar genereal Botoşani: Sumele nu au venit de la Ministerul Educaţiei. Aşteptăm. În momentul în care vom avea aceste sume vom face şi noi plata facturilor şi probabil atunci operatorii vor putea elibera aceste abonamente cu titlu gratuit. 

Alături de alte 12 judeţe din ţară, aici plăţile către transportatori au fost suspendate, iar acum aceştia le cer bani elevilor atunci când se urcă în autocar. 

Pe acelaşi subiect

Adrian Roșu - transportator: Am ajuns să nu acoperim costurile operaţionale şi nu mai putem transporta elevii, în condiţiile în care nu s-au plătit sumele pe lunile respective. 

Instituţiile statului dau vina una pe alta

Între timp, miile de elevi trebuie să platească din  buzunarul lor pentru a putea continua să meargă la şcoală. 

Gabriela Bolohan - director liceu Regina Maria: Sper să se rezolve într-un timp foarte rapid pentru că e neplăcut atâta vreme cât copiii, conform legislaţiei, trebuie să beneficieze de gratuitate şi sunt puşi în situaţia de a plăti, se crează aşa numite tensiuni. 

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru luna octombrie trebuie decontaţi aproximativ 1,6 milioane de lei, pentru transportul a 4.685 de elevi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Mii de elevi din Botoşani plătesc transportul până la şcoală cu bani din buzunar. Operatorii spun că autoritățile nu le-au decontat facturile