Antena Meniu Search
x

Video Mii de familii din Rădăuți, lăsate fără apă caldă și căldură. Temperaturile vor coborî sub pragul îngheţului, nopțile viitoare

În prag de iarnă, peste 4 mii de locuinţe, 134 de agenţi economici şi 13 instituţii de stat din municipiul Rădăuţi au rămas fără apă caldă şi căldură, începând de luni după amiază. Acum, mii de familii stau în frig, fără apă caldă, din cauza datoriilor pe care societatea de termoficare le are către furnizorul de gaz. 

de Redactia Observator

la 16.11.2021, 09:20

Vezi și

Atât locuinţele, cât şi sediile firmelor şi ale instituţiilor erau încălzite cu ajutorul unei centrale termice care este administată de o firma din subordinea Consiliului Local Rădăuţi.

Centrala care asigura producerea energiei termice în sistemul centralizat din oraş a fost închisă după ce furnizorul de gaz a stopat alimentarea ei, din pricina datoriilor uriaşe pe care societatea de termoficare rădăuţeană le-a acumulat.

Adi Jecalo - manager interimar Servicii Comunale Rădăuţi: Datoriile erau din 2020. Şi noi tot am plătit ultima factură dintr-o anumită lună din 2020 în ideea în care să nu plătim penalităţile şi am ajuns la luna februarie 2021.

Fără apă caldă și căldură în Rădăuți

Pe acelaşi subiect

Probleme asemănătoare au fost şi săptămânile trecute. Oraşul a rămas fără apă caldă şi căldură şi vineri, dar atunci problema a fost rezolvată în doar câteva ore. 

Gheorghe-Alexandru Moldovan, prefect Suceava: Din discuţile avute cu conducerea Primăriei, mi-au arătat că a existat o discuţie permanentă şi înţelegeri verbale făcute conducerea societăţii care nu au fost se pare respectate şi ne-au adus din păcate astăzi în faţa unei situaţii pe care nu o dorim niciunul dintre noi, rădăuţenii. 

În ultimele zile s-a încercat eşalonarea datoriei, însă fără succes. Primăria a făcut demersuri şi la Guvern pentru a debloca situaţia, însă firma de gaz nu ar vrea să reia alimentarea până nu este achitată întreaga datorie.

Bogdan Loghin - primar Rădăuți: Cu toate acestea, că am trimis toate documentele să vadă că am înaintat toate demersurile, nu au răspuns la telefon şi nu comunică cu noi. Ei spun că în momentul în care este făcută toată plata atunci discutăm.

Cei care au cel mai mult de pătimit sunt locuitorii.

Temperaturile din nopţile viitoare vor coborî sub pragul îngheţului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Mii de familii din Rădăuți, lăsate fără apă caldă și căldură. Temperaturile vor coborî sub pragul îngheţului, nopțile viitoare