Antena Meniu Search
x

Video Primăria Capitalei a primit zero lei de la Guvern pentru subvenţii la căldură. Florin Cîţu: "Nu este un sabotaj"

Încă o veste proastă pentru bucureştenii care tremură de frig in case. Facturile, tot mari vor fi. Şi asta pentru că Primăria Capitalei nu a primit niciun leu de la guvern pentru a acoperi subvenţia la caldura. Motivul invocat e ca reprezentaţii municipalitatii au trimis prea târziu documentele!

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 12.11.2021, 20:14

Vezi și

Localnic: Am mai luat o haină pe noi.

Au luat o haină pe ei, dar vor trebui să mai ia una. Este situaţia în care sunt zeci de mii de bucureşteni, care trăiesc fără apă şi căldură în case. De parcă nu era destul Primăria Capitalei nu a primit seara trecută niciun ban de la guvern, pentru a suporta o parte din facturile oamenilor la întreţinere.

Florin Cîţu, premier interimar: Dacă cineva nu a cerut, nu a primit. Nu este un sabotaj. Au primit primăriile care au cerut. Hotărârea de guvern a fost făcută în baza celor care au venit prin prefecturi, este iniţiată de Ministerul Dezvoltării, Ministerul de Finanţe

Angajaţii Primăriei au trimis prea târziu documentele, susţine Ministerul Dezvoltării: "Abia aseară a fost primită și solicitarea de alocare a sumei de 968 milioane lei din partea Municipiului București, pentru care nu a existat timpul fizic pentru o analiză care să permită o fundamentare corectă în raport cu celelalte solicitări".

Pe acelaşi subiect

Cum explică primăria capitalei situaţia

"Întrucât facturile pentru lunile noiembrie și decembrie 2021 urmează a fi plătite în lunile ianuarie și februarie 2022, întreaga solicitare a Primăriei Municipiului București vizează un sprijin financiar pentru anul 2022", transmite Primăria Capitalei.

Reprezentanţii Termoenergetica îi contrazic.

Claudiu Creţu, administrator special Termoenergetica: E consumul lunii noiembrie, facturile vin undeva după 13-14 decembrie. Consumul lunii decembrie, da, ianuarie.La momentul acesta primăria e undeva la luna iunie-iulie cu subvenţia, nu este la zi.

Conform listelor Termoenergetica, în acest moment, în Bucureşti, în peste 750 de blocuri apa caldă şi căldura fie nu ajung fie ajung reci, aşa că în casele oamenilor tot frig este. Cele mai mari probleme sunt în sectoarele 3, 4 şi 5.

Reporter: Gigacaloria s-a scumpit.

Localnic: Asta este. Nu mai sper nimic. Factura asta e clar că o să o plătim mărită.

Localnic: A fost frig. Noroc că avem cu ce ne înveli şi atât.

31 de localităţi au cerut şi au primit bani de la guvern. 310 milioane de lei în total. Primăria Capitalei a cerut de 3 ori mai mult decât toate oraşele la un loc. Ministerul dezvoltării anunţă că va analiza totuşi cererea municipalităţii în curând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Primăria Capitalei a primit zero lei de la Guvern pentru subvenţii la căldură. Florin Cîţu: "Nu este un sabotaj"