Antena Meniu Search
x

Video Mii de turişti, blocaţi în trafic la întoarcerea din vacanţă: "În mod normal sunt 35 de km, 40 de minute"

Drumul spre casă al miilor de turiști care și-au petrecut vacanța de Rusalii la munte a fost un adevărat coșmar. Şoferii au stat ore în şir în trafic, în coloane care s-au întins pe kilometri întregi. Cel mai greu s-a circulat în zona staţiunii Buşteni. Nici pe Autostrada Soarelui nu s-a ciculat mai bine. Turiştii au simţit că îmbătrânesc pe drumul dintre Constanţa şi Bucureşti, care a durat mai bine cinci ore.

de Redactia Observator

la 06.06.2023, 08:24

Vezi și

Cozile s-au format din zona stațiunii Predeal, pe sensul de mers spre Comarnic. Echipajele Poliției Rutiere au fost pe teren, însă nu au putut face prea multe pentru fluidizarea traficului. Staţiunea Buşteni este ca în fiecare perioadă turiştică de vârf centrul aglomeraţiei de pe DN1. Se întâmplă în condiţiile în care staţiunea nu are o rută ocolitoare, există foarte multe străzi secundare şi al numitele parcări în spic din care şoferii fragmentează frecvent traficul atunci când ies.

Mii de maşini au traversat Autostrada Soarelui

Potrivit aplicațiilor pentru monitorizarea traficului, cei 63 de kilometri dintre Brașov și Comarnic au fost parcurși chiar și în mai bine de două ceasuri. "Trei, patru ore. Dinspre Predeal spre Comarnic. În mod normal sunt 35 de km, 40 de minute", spune un şofer. Aglomerat a fost şi din Comarnic spre Ploieşti din cauza lucrărilor la podului peste râul Doftana, în localitatea Bănești. Coloană de mașini s-a format încă de la intrarea în localitatea Cornu de Jos, pe distanţa a doi kilometri, până în dreptul lucrărilor. Lucrările sunt programate să dureze timp de șase luni și două săptămâni, adică până la finalul lunii octombrie.

Cozi interminabile s-au format şi comuna Giurgeni, între judeţele Ialomiţa şi Constanţa. Mii de maşini au traversat Autostrada Soarelui. Ca să nu se creeze ambutaiaje, pe sensul opus, traficul dinspre Capitală spre litoral a fost oprit din oră în oră în apropiere de podul de la Feteşti unde sunt lucrări de modernizare. Şoferii care merg către Constanţa trebuie să se înarmeze cu răbdare. Asta pentru că trebuie să aştepte 30 de minute pentru ca cei care merge către Capitală, să poată circula pe două benzi de mers. Când coloana de maşini care aştepta să treacă podul devenea prea mare, poliţiştii deviau vehiculele care veneau de la Bucureşti pe drumul vechi spre mare, în dreptul localităţii Drajna.

"Măsura luată de poliţişti a avut efect, neexistând o coloană formată de către cei care se deplasează de la mare spre Capitală", a declarat Octavian Dan, purtator de cuvant IGPR. Doi şoferi au fost prinşi la volan drogaţi cu marijuana, un altul cu cocaină şi alţi trei - băuţi. Patru dintre cei şase s-au ales cu dosar penal. Pe unde au mers ieri, românii au dat de aglomeraţie. Cei care se întorceau din Turcia au așteptat ore întregi la graniţa cu Bulgaria. Un şofer care a încercat să fenteze coloana a provocat scandal. Surprinzător, la vama Ruse - Gurgiu, traficul a fost mult mai lejer decât la plecarea în minivacanţa de Rusalii. Atunci, românii care intrau în Bulgaria au aşteptat cu orele să treacă graniţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mii de turişti, blocaţi în trafic la întoarcerea din vacanţă: "În mod normal sunt 35 de km, 40 de minute"