Antena Meniu Search
x

Video Miliardarul Benny Steinmetz, condamnat în dosarul fermei Băneasa, arestat în Grecia. Omul de afaceri a stat închis doar 24 de ore

Căutat de Interpol, dar şi de poliţiştii din România, miliardarul Benny Steinmetz, condamnat în dosarul fermei Băneasa, a fost arestat în Grecia. Autorităţile de acolo i-au stabilit o cauţiune şi l-au lăsat în libertate, dar i-au interzis să părăsească ţara. Magistraţii Curţii de Apel Braşov au transmis autorităţilor elene mandatul de arestare şi se fac formalităţile pentru extrădare.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 08.12.2021, 20:00

Vezi și

Benyamin Steinmetz a fost reținut în urmă cu două săptămâni pe aeroportul din Atena. A stat închis doar 24 de ore. Instanţa locală i-a stabilit o cauţiune de 5.000 de euro şi a fost lăsat în libertate, cu interdicţia de a părăsi Grecia.

Autorităţile de la noi fac acum demersuri pentru aducerea lui Steinmetz în România. Steinmetz poza în ocrotitor al copiilor, în 2014, atunci când a apărut într-un film de prezentare a fundaţiei care-i poartă numele. 

Benyamin Steinmetz: Am pus bazele fundaţiei în urmă cu opt ani. Scopul nostru era să consolidăm contribuţia familiei. Am contribuit pentru mai mulţi ani la muzee, la spitale...dar scopul principal acum este focusat pe educaţie. Fiecare dolar investit în copiii mici valorează între opt şi zece dolari la o vârstă înaintată. 

Bănuit şi că a orchestrat operaţiunea de spionaj Black Cube

Pe acelaşi subiect

Cu aceeaşi teorie că banii investiţi se întorc înzecit a ajuns şi în România câţiva ani mai târziu şi s-a apucat de afaceri. Retrocedarea fermei Băneasa a fost una dintre ele, cea care i-a şi adus o condamnare de cinci ani de închisoare.  

Andreea Petrescu, reporter Observator: Miliardarul israelian este condamnat definitiv pentru constituire de grup infracţional organizat, după ce împreună cu Tal Silberstein, Remus Truică şi Paul de România au reuşit să obţină retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a Pădurii Snagov. Au reuşit să facă acest lucru prin Prejudiciul a fost calculat la peste 145 de milioane de euro.

În decembrie 2020 magnatul israelian a fost condamnat de către instanţa supremă din România şi pe numele său a fost emis un mandat internaţional de arestare. Chiar şi aşa, în ianuarie 2021, când s-a prezentat la instanţa din Geneva, unde era judecat într-un alt dosar de corupţie, nu a fost reţinut de autorităţile elveţiene. 

Benyamin Steinmetz mai este bănuit că a orchestrat operaţiunea de spionaj Black Cube a fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi. Magnatul este şi unul dintre investitorii în afacerea de la Roşia Montană. Miliardarul israelian Benyamin Steynmetz este unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei şi deţine afaceri cu diamante, imobiliare şi resurse minerale peste tot în lume. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Miliardarul Benny Steinmetz, condamnat în dosarul fermei Băneasa, arestat în Grecia. Omul de afaceri a stat închis doar 24 de ore