Antena Meniu Search
x

Exclusiv Dragoş Săvulescu vrea să dea România în judecată şi să ceară despăgubiri. Avocat: A rămas foarte marcat din cauza celor două zile în care a fost reţinut

Dragoş Săvulescu vrea să dea România în judecată şi să ceară despăgubiri. Arestat în Grecia în baza unei condamnări definitive date de justiţia din România, fostul acţionar al clubului de fotbal Dinamo a fost eliberat şi s-a întors la Milano. Prin glasul avocatului său, Săvulescu spune că se teme pentru viaţa sa şi susţine că pedeapsa de cinci ani şi jumătate de închisoare este una nedreaptă.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 15.09.2021, 19:57

Vezi și

Michalis Dimitrakopoulos, unul dintre avocaţii omului de afaceri, a explicat în exclusivitate pentru Observator de ce vrea Dragoş Săvulescu să dea România în judecată.

Michalis Dimitrakopoulos, avocatul lui Dragos Săvulescu din Grecia: O femeie de afaceri, o femeie care lucrează de la o vârstă mică, despre care ţin să vă informez că şi până în prezent nu poate să uite imaginea soţului ei cu cătuşele. Aceste cătuşe, pe care atât justiţia din Grecia, cât şi justitia din Italia le-au considerat ilegale. Din acest motiv, Dragoş se gândeşte foarte serios să facă apel la instanţele europene (CEDO), cerând despăgubire pentru daunele morale mari pe care le-a suportat.

Omul de afaceri a fost arestat în Mykonos, la începutul lunii august. 30 de poliţişti au intrat în vila în care se afla alături de soţia Angela Marini şi de mai mulţi prieteni. Cu o zi înainte, iubita lui postase o poză cu Săvulescu pe instagram şi a precizat unde a fost făcută. 

Michalis Dimitrakopoulos, avocatul lui Dragos Săvulescu din Grecia: A rămas foarte marcat din cauza celor două zile în care a fost reţinut în arestul poliţiei din Siro. A suportat mari daune morale şi o mare supărare. Vreau să spun că au suportat un şoc şi prietenii lui.

Pe acelaşi subiect

Dragoş Săvulescu a fost plasat sub control judiciar iar în urmă cu patru zile justiţia din Grecia a refuzat cererea de extrădare a României, aşa că s-a întors în Italia. Este ţara în care procesul din România, în care Săvulescu a fost condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare, s-a rejudecat.

Marcat de arest 

Michalis Dimitrakopoulos, avocatul lui Dragos Săvulescu din Grecia: În baza prevederilor legii din Italia privind executarea pedepselor in cazul lui Dragos Savulescu i s a dat o gratiere de 3 ani, din cei 5 ani si jumătate.

Modul prin care o să-i execute acesti doi ani şi jumătate Dragoş Săvulescu, încă nu s-a hotărât de catre justiţia din Italia. Avocaţii omului de afaceri mai susţin că acesta nu se va întoarce în România până când ţara noastră nu va închide dosarul şi va renunţa la mandatul european de arestare.

La începutul lui 2019, Dragoș Săvulescu a fost condamnat într-un dosar de retrocedări ilegale la malul Mării Negre, alături de fostul primar Radu Mazăre şi Cristi Borcea. Ei au fost găsiţi vinovaţi de un prejudiciu de 114 milioane de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Dragoş Săvulescu vrea să dea România în judecată şi să ceară despăgubiri. Avocat: A rămas foarte marcat din cauza celor două zile în care a fost reţinut