Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Zeci de mineri din Salina Slănic s-au blocat în subteran după ce salariile au fost tăiate cu 20% din cauza 'revoluţiei fiscale'

Zeci de mineri din Salina Slănic au declanşat un protest spontan şi s-au blocat în subteran, în această seară, după ce salariile le-au fost tăiate cu 20%.

de Redactia Observator

la 20.02.2018 , 17:26

Zeci de mineri din Salina Slănic s-au blocat în subteran după ce salariile au fost tăiate cu 20%

Zeci de mineri din Salina Slănic au declanşat un protest spontan şi s-au blocat în subteran, în această seară, după ce salariile le-au fost tăiate cu 20%.

Potrivit primelor informaţii, protestul a început la ora 07.00, iar în această seară, în subteran mai erau 80 de oameni, în timp ce la suprafaţă protestau peste 100 de mineri.

Minerii au aflat astăzi că salariile lor au fost reduse cu până la 20% ca urmare a trecerii contribuţiilor sociale şi de sănătate de la angajator la angajat.

Articolul continuă după reclamă

Salina Slănic nu a putut acoperi diferenţa din bugetul propriu, iar salariaţii s-au trezit cu venituri mai mici.

Minerii susţin că nu vor renunţa la protest până când salariile lor nu vor reveni la valorile de dinaintea 'revoluţiei fiscale'.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Zeci de mineri din Salina Slănic s-au blocat în subteran după ce salariile au fost tăiate cu 20% din cauza 'revoluţiei fiscale'