Antena Meniu Search
x

Vlad Voiculescu: ”Azi va fi prezentat un set de măsuri”. Florin Cîțu: ”Școlile nu se închid. Le transmit bucureştenilor să nu asculte scenarii”

Florin Cîțu le transmite bucureștenilor îngrijorați de o carantinare a Capitalei să nu asculte de scenarii și să aștepte decizia. Premierul spune că nu se închid școlile, iar Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a precizat că azi va fi prezentat un set de măsuri.

de Redactia Observator

la 23.03.2021, 16:51

Vezi și

Întrebat ce le transmite bucureștenilor în legătură cu carantina, Florin Cîțu a răspuns: „Să nu asculte de scenarii și să aștepte decizia”. Rata de infectare de peste 6 la mie nu reprezintă singurul element de luat în calcul pentru o eventuală carantinare: „Trebuie să vorbim și cu alți specialiști. Când luăm o decizie, o anunțăm”. Premierul a precizat că atunci când rata de infectare depășește 6 la mie „începem să ne uităm la toate datele”.

”Le transmit bucureştenilor să nu asculte scenarii. Să ignore scenariile şi să aştepte decizia.Această cifră reprezintă una dintre cifrele pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localităţi. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie, de fiecare dată sunt şi alte informaţii pe care le luăm în calcul, aşteptăm specialiştii, specialiştii şi din domeniul economic să ne spună care sunt implicaţiile şi apoi vom lua decizia. În acest moment nu discutăm de carantină. De fiecare dată aţi văzut... la 6 la mie începem să ne uităm la toate informaţiile pe care le avem. Carantina totală nu este o soluţie. La Ministerul Sănătății va avea loc o şedinţă la ora 13, apoi ne uităm la toate informaţiile cu implicaţii pentru toţi bucureştenii nu doar pe partea de sănătate. Carantinarea pe sectoare nu e posibilă. Hai să ne uităm la toate informaţiile pe care le avem, am luat măsuri, dacă erau respectate azi nu ajungeam aici. eu le cer tututor cetăţenilor să respecte măsurile. Și nu mergem mai departe cu această pandemie. Am putea opri singuri pandemia dacă am respecta regulile. Aceleaşi reguli le-am avut şi în decembrie şi atunci rata a scăzut, dar respectam regulile. La ATI în Bucureşti locurile au crescut cu 80 de locuri. Spitalele din Bucureşti au circuite covid şi non-covid, le recomand şi spitalelor din ţară să facă la fel. Există soluţii pentru a nu opri economia.”, a tranmis premierul Cîțu.

Ministerul Sănătății are o ședință la ora 13.00: ”Azi va fi anunțat un set de măsuri”

Ministerul Sănătății are o ședință la ora 13.00, a spus Cîțu. Azi va fi anunțat un set de măsuri, a anunțat și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. ”Scopul acestui Guvern este că de Paște, oamenii să aibă sărbători așa cum se cuvine, pe cât se poate în afară pericolului sau să fie un pericol cât mai egstionabil, să ne putem întâlni cu cei dragi. Asta înseamnă că până de Paștele ortodox trebuie să luăm măsuri tocmai pentru a fi în siguranță. Astăzi va fi prezentat un set de măsuri. Unul dintre lucrurile discutate, felul în are definim zonele metropolitane. Este vorba de Timișoara, asta trebuie să stabilim și pentru București.” a mai spus Vlad Voiculescu.

Florin Cîțu: ”Școlile nu se închid”

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a cerut Ministerului Sănătății ca școlile să se închidă exclusiv în localitățile carantinate. Când se intră în carantină, se închid și școlile - este scenariul dorit de Cîmpeanu Întrebat dacă se închid școlile, premierul a răspuns: „Nu, nici la Timișoara nu s-au închis” (în Timișoara școlile sunt închise - n.r.). „Ne uităm la informațiile pe care le avem. Am luat măsuri, dacă ar fi fost respectate, nu am fi ajuns aici. Am putea să oprim singuri pandemia dacă am respecta regulile. Aceleași reguli au fost în decembrie și au scăzut cazurile”, a afirmat premierul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Vlad Voiculescu: ”Azi va fi prezentat un set de măsuri”. Florin Cîțu: ”Școlile nu se închid. Le transmit bucureştenilor să nu asculte scenarii”