Antena Meniu Search
x

Ministrul Educaţiei, despre examenele naţionale din 2021: „Nu se coboară ștacheta, însă se triază materia”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că nu se va coborî ştafeta în cazul examenelor naţionale din acest an, dar materia va fi triată. „Nu este normal ca elevii să deconteze aceste pierderi (de materie – n.red.)”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

de Monica Palade

la 09.03.2021, 07:57

Ministrul Educaţiei, despre examenele naţionale din 2021: „Nu se coboară ștacheta, însă se triază materia” - Hepta

Întrebat la ce rezultate se aşteaptă în acest an de la examene, ministrul Educaţiei a completat: "Sunt optimist din construcție. Mă aștept să fie cel puțin la fel de bune, dacă nu chiar mai bune decât cele de anul trecut. Nu se coboară ștacheta, se adaptează tematica la specificul acestui an. Nu se coboară gradul de dificultate, însă se triază materia, pentru că dacă nu am face acest lucru ar înseamna că am negat ceea ce s-a întâmplat, ceea ce vedem cu toții".

"Acest an școlar nu a fost normal. Predarea online, în orice situație, în orice stat generează pierderi. Nu este normal ca elevii să deconteze aceste pierderi, pentru că noi nu am fost pregătiți – avem și noi circumstanțe atenuante – să asigurăm o predare așa cum se cuvine elevilor. O spun cu toată răspunderea", a mai spus ministrul Educaţie la Digi 24.

Educaţia nu îmbolnăveşte

Totodată, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a ţinut să precizeze că educaţia nu îmbolnăveşte şi că decizia ca elevii din anii terminali de la gimnaziu şi liceu să meargă doar jumătate la şcoală a fost luată pe considerente sanitare şi că nu a fost susţinută de Ministerul Educaţiei. "Am încercat să explic şi explic de fiecare dată că educaţia nu îmbolnăveşte. Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor, mai ales celor de vârstă mică, şapte, opt, nouă ani, cum că dacă merg la şcoală riscă să-şi îmbolnăvească părinţii, bunicii şi mai rău decât să-i îmbolnăvească. Acest lucru mă tem că lasă sechele".

"Dacă merg la şcoală, educaţia nu îmbolnăveşte, dimpotrivă, te învaţă să respecţi regulile. Dacă respecţi regulile mergând la şcoală, atunci şansele să gestionezi riscul de îmbolnăvire sunt foarte mari. Acest ordin de ministru este comun. Pentru a putea fi semnat a trebuit să facem rabat de la această prezenţă fizică integral în clase. (Decizia de a înjumătăţi numărul copiilor prezenţi în clase - n.r.) vine pe considerente sanitare, în mod evident, că doar n-o să susţină Ministerul Educaţiei, care a susţinut importanţa prezenţei fizice în clasele terminale, care peste câteva luni au examene naţionale. Evident că nu am fi putut susţine lucrul acesta”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ministrul Educaţiei, despre examenele naţionale din 2021: „Nu se coboară ștacheta, însă se triază materia”