Antena Meniu Search
x

Video Minivacanţa le-a dat bătai de cap autorităţilor. Sancţiuni de peste 15 milioane de lei pentru românii care nu au respectat legea

Minivacanța de Ziua Națională nu a fost lipsită de evenimente neplăcute care nu au rămas nepedepsite de autorităţi. Au fost aplicate sancţiuni în valoare de peste 15 milioane de lei. 

de Angela Bertea

la 05.12.2023, 08:42

Vezi și

În fiecare zi din perioada minivacanţei de 1 Decembrie, au fost mobilizați peste 25.300 de angajați ai Ministerului Afacerilor interne. Aceştia au intervenit la aproape 20.400 de evenimente, dintre care peste 7.000 au fost situaţii de urgenţă. 

Peste 4.100 de infracţiuni în trafic

Poliţiştii au fost prezenți în stradă pentru atât pentru fluidizarea zonelor aglomerate, dar și pentru siguranța participanților la trafic, iar cei care au încălcat legea au fost sancționați. Oamenii legii au constatat peste 4.100 infracţiuni şi peste 36.800 de contravenţii. Totodată, au reținut aproape 2.700 de permise de conducere, dintre care 890 pentru viteză.

Și pompierii au fost prezenți la datorie în minivacanţa de Ziua Națională. Acesteia au desfăşurat printre altele, aproximativ 300 de intervenţii pentru stingerea incendiilor și aproape 6.000 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Recomandări pentru sărbători

Atenție, dacă minivacanţa de 1 decembrie s-a încheiat, urmează perioada sărbătorilor de iarnă, iar pentru că vacanţa de sărbători să nu se termine cu sancțiuni, polițiștii recomandă prudență la volan, echiparea regulamentara a vehiculelor, dar și informarea permanentă cu privire la traseele de deplasare. Totodată, recomandă adaptarea vitezei la condițiile de drum, evitarea depăşirilor riscante și adoptarea unui comportament adecvat în trafic în cazul apariției unor posibile ambuteiaje rutiere. Aşadar, respectand regulile de circulație, evitați eventualele amenzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Minivacanţa le-a dat bătai de cap autorităţilor. Sancţiuni de peste 15 milioane de lei pentru românii care nu au respectat legea