Antena Meniu Search
x

Video Minutele care ar fi putut să îi salveze viaţa lui Dalibor Destanovic. Prima ambulanţă a venit fără medic

Scene şocante surprinse la un meci de baschet din Focşani. Antrenorul unei echipe de juniori a făcut infarct, chiar în timpul jocului. Bărbatului de origine sârbă i s-a făcut brusc rău şi a căzut ca secerat la pământ. În zadar au încercat medicii să-l resusciteze, antrenorul de 47 de ani a murit în scurt timp, la spital. 

de Adrian Obreja

la 05.04.2023, 13:41

Vezi și

Martori: Ce-a păţit, mă? Văleu, văleu! Chemaţi salvarea! 

Este momentul în care antrenorul sârb se prăbuşeşte, brusc, pe terenul sălii de sport din Focşani. Chiar în timpul meciului de baschet, la niciun sfert de oră de joc. Juniorii săi de la echipa Phoenix Galaţi conduceau cu 11 la 2 când un fluier opreşte totul, iar jucătorii şi cei din staff-ul tehnic fug într-un suflet spre Dixon, aşa cum era poreclit Dalibor Destanovici.

Minutele care ar fi putut să îi salveze viaţa lui Dalibor Destanovic

Organizatorii au sunat rapid la 112, însă a venit o ambulanţă fără medic, doar cu un asistent. Până la sosirea lui, ar fi sărit în ajutor cadrul medical în absenţa căruia nimeni nu intră pe teren. Antrenorul era deja în stop cardiorespirator. 

Pe acelaşi subiect

Florin Nini, președinte Phoenix Galați: Conform regulamentului e necesară şi obligatorie prezenţa unui cadru medical lucru care s-a şi întâmplat din relatările părinţilor. Salvarea oarecum a venit târziu, zic eu. Primul ajutor s-a acordat, dar nu cred că în măsura în care era considerat eficient.

Manevrele de resuscitare au continuat şi în drum spre spital. În zadar. Sârbul s-a stins la doar 47 de ani. Pe ultimii 6, i-a dedicat echipei de baschet de juniori din Galaţi. Antrenorul îşi dusese jucătorii până la turneul final al Campionatului Naţional Under 16. 

Florin Nini, președinte Phoenix Galați: Pentru noi a fost mai mult decât un antrenor, a fost prietenul şi confidentul nostru. Faptul că el a stat alături de noi atât timp, pentru noi a fost mai mult decât un legământ. A fost un sentiment reciproc că locul lui e aici. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Minutele care ar fi putut să îi salveze viaţa lui Dalibor Destanovic. Prima ambulanţă a venit fără medic