Directorul științific al INFP: Există o probabilitate destul de mare ca în 2017 România să fie lovită de un CUTREMUR DE PESTE 6 GRADE pe Richter
Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, susține că probabilitatea ca în România să se producă un cutremur de peste 6 grade pe scara Richter, anul acesta, este destul de mare.
Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, susține că probabilitatea ca în România să se producă un cutremur de peste 6 grade pe scara Richter, anul acesta, este destul de mare.
Reprezentantul INFP a făcut această declarație în urma unui raport al unor seismologi britanici şi americani, care spune că în anul 2017 este foarte probabil să se producă un cutremur de mare magnitudine în România, scrie antena3.ro.
Despre această declarație a lui Mircea Radulian, seismologul INFP Mihai Diaconescu a spus că "probabil este părerea personală a dânsului" și că în cadrul Institutului "nu s-a discutat așa ceva".
"Sunt de acord cu el (Mircea Radulian – n.r.) ca ne putem astepta la un cutremur de peste 6 sau peste 7", a precizat Diaconescu la Antena3.
- DEZVĂLUIRI INCENDIARE! Un diplomat nord-coreean deconspiră PLANURILE NUCLEARE ale dictatorului Kim Jong-UN
- ACCIDENT TERIBIL pe cel mai periculos drum din Franța! Mai mulți MORȚI și RĂNIȚI, după ce un autocar s-a...
- Gabriela Firea, anunţ de ultima oră: S-ar putea ca şcolile să rămână închise şi miercuri, în Capitală
Seismologul a mai spus că, potrivit statisticilor, cele mai multe cutremure au loc in luna octombrie, în special când are loc ultimul pătrar al lunii.
De la începutul anului, în România s-au produs opt cutremure cu magnitudini între 2,2 și 4,1 grade pe scara Richter.
Anul trecut, seismele cu cele mai mari magnitudini s-au produs pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea, având magnitudinea de 5,3 grade pe Richter, și pe 28 decembrie, tot în Vrancea și de magnitudine similară, 5,3 grade, dar la ora locală 1:20.
În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.
Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România după 1990 a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰