Antena Meniu Search
x

Video Miros insuportabil în Cluj. De 10 zile, autorităţile se chinuie să găsească cauza

De câteva săptămâni locuitorii din Cluj-Napoca sunt chinuiţi de un miros insuportabil care a pus stăpânire pe oraș. Sesizările oamenilor vin din aproape toate zonele, iar în ciuda controalelor şi măsurătorilor făcute de instituţiile responsabile, nu a fost găsită încă sursa mirosului greu. 

de Redactia Observator

la 08.09.2023, 14:04

Vezi și

Sunt aproape 2 săptămâni de când în aproape tot orașul se simte un miros extrem de neplăcut, chiar insuportabil în anumite zile. Încă din primele zile, ochii s-au îndreptat către noul centru integrat al deșeurilor, unde sunt duse gunoaiele din întreg județul. Autoritățile au făcut verificări acolo și au constatat că anumite instalații de sortare a deșeurilor nu funcționau corespunzător și din această cauză au fost stocate necorespunzător deșeurile.

Miros îngrozitor în Cluj 

Din cauza caniculei, deșeurile ar fi intrat în descompunere și ar fi putut provoca aceste mirosuri, dar autoritățile au transmis ulterior că în urma măsurătorilor s-a stabilit că mirosul nu vine de acolo.

O a două potențială sursă a mirosului ar fi o fermă aflată la 20 km de Cluj, unde pe mai multe hectare de teren este împrăștiat îngrășământ natural provenit de la o fermă de păsări. În urma analizelor s-a constatat că sunt depășiri minore la amoniac, substanță ce ar putea provoca un astfel de miros, dar acel loc e la o distanță destul de mare față de oraș.

A fost adus acum un laborator mobil de la Ministerul Mediului, sunt efectuate în continuare măsurători, dar, deși au trecut 2 săptămâni de când aerul e insuportabil, autoritățile nu pot spune exact sursa mirosului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Miros insuportabil în Cluj. De 10 zile, autorităţile se chinuie să găsească cauza