Antena Meniu Search
x

Video Misiune contracronometru în Delta Dunării. Flăcări uriaşe au putut fi observate de la kilometri distanţă, după un incendiu puternic

Misiune contracronometru în Tulcea. 150 de hectare de stuf şi vegetaţie uscată s-au făcut scrum, în apropiere de Sulina. Pompierii au intervenit imediat pentru lichidarea flăcărilor, însă misiunea lor a fost îngreunată de codul galben de vânt. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 07.02.2023, 08:05

Vezi și

Pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor, însă misiunea acestora a fost extrem de îngreunată de rafalele de vânt, mai ales că în zona respectivă a fost emis şi cod galben de vânt. Flăcările uriaşe au putut fi observate de la kilometri distanţă. Din fericire, nu a existat pericolul ca incendiul să se extindă.

"Salvatorii Pichetului de Pompieri Crișan intervin în aceste momente cu două ambarcațiuni pentru limitarea unui incendiu de vegetație uscată și palustră ce se manifestă în apropiere de localitatea Sulina. Incendiul a fost monitorizat de către agenții ARBDD din zona de interes, iar în urma evaluării, până la acest moment nu există pericolul de extindere, acesta manifestându-se într-o zona inundabilă. 

5 subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crișan asigura măsuri de protecție în caz de necesitate la locuințele aflate în apropierea focarelor dar și pentru a monitoriza și a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează. Ca informație de interes, incendiul se dezvoltă în zona Canalului Bărbosu intersecție cu Canalul Cardon cu extindere către Mila Marină 2. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea aduce aminte cetățenilor că incendierea vegetației uscate este strict interzisă cu atât mai mult în Delta Dunării. Astfel de acțiuni necugetate pot avea urmări deosebit de grave pentru viața locuitorilor, a habitatelor naturale și pentru bunurile semenilor noștri. Până la acest moment, nu sunt înregistrate victime", a transmis ISU Tulcea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Misiune contracronometru în Delta Dunării. Flăcări uriaşe au putut fi observate de la kilometri distanţă, după un incendiu puternic