Antena Meniu Search
x

MIsterul A FOST ELUCIDAT! NASA: Se întâmplă acum ȘI E PERICULOS!

Unul dintre misterele Lunii, remarcat de astronauţii care au participat la misiunile "Apollo", a fost elucidat de curând de cercetătorii de la NASA, potrivit cărora satelitul natural al Terrei este înconjurat de un "inel de praf cosmic"

Unul dintre misterele Lunii, remarcat de astronauţii care au participat la misiunile "Apollo", a fost elucidat de curând de cercetătorii de la NASA, potrivit cărora satelitul natural al Terrei este înconjurat de un "inel de praf cosmic".

Astronomii americani spun că acel nor uriaş de praf cosmic creşte în densitate în timpul unor fenomene anuale, precum ploaia de meteori Geminide, informează dailymail.co.uk.

Inelul de praf, dispus în poziţie oblică în jurul satelitului Terrei, ar putea chiar să pericliteze viitoarele misiuni către planeta Marte şi explică în acelaşi timp motivul pentru care astronauţii din misiunile americane "Apollo" au văzut un fel de auroră misterioasă în jurul Lunii.

Rezultatele furnizate de sonda spaţială LADEE (Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer) sunt primele care confirmă faptul că Luna este înconjurată de un inel permanent de praf.

Potrivit Mediafax, Norul a fost descoperit cu ajutorul datelor transmise de un dispozitiv aflat la bordul sondei LADEE, denumit Lunar Dust Experiment (LDEX), construit de cercetătorii de la Universitatea Boulder din statul american Colorado.

Plasat pe orbita lunară, instrumentul LDEX a monitorizat peste 140.000 de coliziuni dintre Lună şi mici corpuri cereşti pe parcursul misiunii sale de şase luni, care a fost lansată în septembrie 2013. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » MIsterul A FOST ELUCIDAT! NASA: Se întâmplă acum ȘI E PERICULOS!