Antena Meniu Search
x

Misterul şoselei surpate în Slănic Prahova. Nou scenariu luat în calcul: Craterul cauzat de o conductă spartă

Nici până în acest moment nu a fost dezlegat misterul şoselei surpate săptămâna trecută în mijlocul oraşului Slănic Prahova. Experţii de la Institutul Naţional pentru Fizică a Pământului au montat mai multe dispozitive pentru analiza solului.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 29.04.2024, 14:03

Vezi și

Experţii au exclus varianta prăbuşirii unei galerii subterane de la exploatarea minieră din zonă. Deşi trebuia iniţial să ofere luni primele rezultate ale anchetei, termenul a fost amânat pentru marţi.

Experţii au exclus varianta prăbuşirii unei galerii subterane la Slănic

Geologii şi inginerii în construcţii vor trebui să spună dacă surparea va continua, care sunt soluţiile în acest caz şi mai ales dacă localnicii evacuaţi se vor putea întoarce la caselor lor. 

Pământul s-a surpat la Slănic în urmă cu cinci zile iar de atunci continuă masurătorile şi verificările iar între timp au apărut noi supoziţii. Autorităţile locale dar şi localnicii cred că surparea s-ar fi putut produce din cauza reţelei de apă şi canalizare.

Pe acelaşi subiect

Ei spun că ţevile sunt foarte vechi iar din acest motiv există riscul să se fi rupt iar apa să se fi infiltrat în pământ. Scanariul trebuie luat în calcul mai ales că pe soşeaua paralelă cu cea surpată se scurge apă prin asfalt.  Este vizibil cum apa se scurge pe toată soşeaua iar localnicii spun ca problema persistă din noiembrie anul trecut. 

Strada din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit, joi dimineaţă, pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi. Adâncimea craterului are circa doi metri, astfel că autorităţile au decis evacuare a 42 de persoane au fost evacuate din imobilele aflate în proximitate.

Terenul în zona afectată de surpare din Slănic Prahova s-a tasat cu încă 20 de centimetri, potrivit măsurătorilor efectuate vineri dimineaţa de personalul specializat contractat de Primăria Slănic. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a cerut sâmbătă autorităţilor ca, în 48 de ore, să pună la dispoziţie studiile geotehnice şi geologice făcute în Slănic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mergeţi cu plăcere la job?

Observator » Evenimente » Misterul şoselei surpate în Slănic Prahova. Nou scenariu luat în calcul: Craterul cauzat de o conductă spartă