Antena Meniu Search
x

Video Misterul unei dispariții rezolvat cu o crimă: Beata, o tânără de 30 de ani, găsită moartă pe un câmp în Bihor. Un fost profesor universitar, principalul suspect

Sfârşit tragic pentru o tânără din Cluj, dată dispărută acum în urmă cu două zile. Trupul ei a fost găsit într-un sac de plastic, pe un câmp din judeţul Bihor. Principalul suspect este iubitul tinerei, un bărbat de 43 de ani, fost profesor universitar, cu un trecut violent. Individul este acum de negăsit. Poliţiştii l-au dat pe presupusul criminal în urmărire naţională.  

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 25.05.2022, 19:29

Vezi și

Sâmbătă dimineaţă, Beata, o tânără de 30 de ani, s-a urcat în maşina iubitului. Cei doi urmau să îşi petreacă ziua la munte. Seara, femeia trebuia să se vadă cu mai multe prietene. Cu puţin timp înainte însă, le-a trimis un mesaj prin care le-a spus că nu mai ajunge. Avea să fie ultima oară când cineva a vorbit cu ea. Patru zile mai târziu, poliţiştii i-au descoperit cadavrul.

O dispariției transformată în crimă

Iulian Timsa, purtător de cuvânt IPJ Cluj: În apropierea localităţii Aleşd, judeţul Bihor, au identificat cadavrul unei persoane de sex feminin.

Alex Prunean, reporter Observator: Locul în care a fost găsit cadavrul este acum periat de poliţişti şi criminalişti în căutare de probe. Totuşi, anchetatorii cred că fata a fost omorâtă în altă parte şi doar abandonată aici.

Pe acelaşi subiect

Alarma s-a dat acum două zile, când colegele tinerei au observat că nu a mai ajuns la muncă. Ştiau trecutul violent al iubitului ei, aşa că au anunţat imediat poliţiştii şi tânăra a fost dată dispărută. La locuinţa bărbatului, au descoperit telefonul acestuia, abandonat. Au refăcut traseul maşinii şi au vizionat camerele din trafic. Sâmbătă dimineaţă, femeia a fost surprinsă de o cameră pe locul pasagerului. Seara, aceeaşi cameră l-a suprins doar pe bărbat la volan. Poliţiştii cred că trupul femeii era deja în portbagaj.

Alex Prunean, reporter Observator: Această cameră de supraveghere a surprins în toiul nopții mașina bărbatului staționând timp de două ore în această benzinarie dezafectată. Anchetatorii clujeni i-au anunțat pe politiștii de aici, care au cercetat locul și au găsit cadavrul.

Reporter-localnic: - Drumul ăla unde duce?

- Aci, duce, aci la pâmântul ăsta aci.

- Umblă oamenii pe acolo?

- Nu prea.

Bărbatul era cunoscut drept un individ violent. Acum doi ani, şi-a bătut fosta iubită în centrul oraşului Cluj, minute în şir. Instanţa a decis ca el să nu fie arestat. În schimb, a primit 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, a fost pus sub tratament şi obligat să urmeze un program de reabilitare. După scandal, a fost forţat şi să demisioneze de la facultatea la care lucra. În locul lui, la catedră, a venit tânăra de 30 de ani, doctorand. Cei doi mergeau împreună la psiholog.

Gabriela Groza - doctor în psihologie judiciară: În situaţia în care agresorul este cunoscut, şi cunoaşte victima, şi este într-o relaţie foarte, foarte apropiată, de multe ori este vorba despre un control foarte prost al impulsului, despre o furie gestionată foarte prost, care duce la momente de agresivitate extremă.

Poliţiştii au deschis acum un dosar penal pentru omor. Bărbatul de 43 de ani a fost dat în urmărire naţională. O ipoteză ar fi că bărbatul a trecut deja graniţa, în Ungaria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Misterul unei dispariții rezolvat cu o crimă: Beata, o tânără de 30 de ani, găsită moartă pe un câmp în Bihor. Un fost profesor universitar, principalul suspect