Moarte fulgerătoare a unui student de 19 ani, din Iaşi. Medicii au încercat să îl resusciteze pe Eduard, timp de 90 de minute
La 19 ani, un tânăr din Iaşi care avea toată viaţa în faţă a murit fulgerător pe un pat de spital. Eduard a suferit un stop cardio-respirator, la scurt timp după ce a fost diagnosticat cu meningită meningococică
Băiatul intrase la facultate în urmă cu trei săptămâni, atunci când nimic nu avea să prevestească tragedia ce avea să urmeze.
Totul a început sâmbătă noaptea, când tânărul de 19 ani a început să aibă febră şi dureri de cap. A doua zi simptomele lui au încept să se agaveze, iar părinţii au sunat la 112, scrie Ziarul de Iaşi.
Duminică, puţin după ora 10, Eduard a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, iar medicii i-au făcut acolo un examen CT. Rezultatele acestuia au fost normale, iar tânărul a fost redirecţionat către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”.
„Pacientul de 19 ani a fost luat de la domiciliu, la ora 9,00 s-a făcut solicitarea, la 10.30 era la Spitalul de Neurochirurgie. Prezenta sindrom febril, cefalee, era confuz. De acolo s-a făcut solicitare la ora 13.30 pentru Spitalul de Infecţioase, a fost transportat cu un echipaj cu medic. Stopul cardiorespirator nu a fost în timpul transferului, era stabil hemodinamic şi respirator”, a declarat dr. Angelica Hristea, manager al Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi., potrivit sursei citate.
- "Am auzit țipete. A fost înfricoşător". Un bărbat costumat în Joker a împuşcat doi oameni, iar o a treia...
- Un băiat din Botoșani era să moară, după o cură în care a slăbit 50 de kg într-un an. Inima abia îi mai...
- Sfârșit tragic pentru o tânără de 24 de ani, după ce s-a împiedicat și a căzut într-o prăpastie, în...
Moarte fulgerătoare a unui tânăr student
Din cauza faptului că tânărul avea o stare accentuată de agitaţie, medicii de acolo s-au văzut nevoiţi să îl sedeze. Managerul unităţii spitaliceşti spune că Eduard avea o tensiune arterială de 143 / 93, saturaţia sângelui de 94%, şi a primit oxigen cu flux de 5 litri / minut.
În urma simptomelor pe care medicii de pe ambulanţă le-au descris şi din detaliile de pe fişa pacientului, medicii au decis să îi facă o puncţie lombară: lichidul avea aspect purulent, iar examenul bacterioscopic a indicat prezenţa meningitei.
După momentul diagnosticului, tânărul a mai rezistat 30 de minute până la intrarea în stop cardio-respirator. Medicii au încercat timp de 90 de minute să îl resusciteze, fără a avea însă succes. Au declarat în cele din urmă decesul tânărului.
„Se iniţiază imediat terapia maximală: Meropenem 6g/zi, Vancomicina 2g/zi, Dxm 16mg/zi, perfuzie endovenoasă cu antiedematoase cerebrale. La aproximativ 30 de minute de la internare, pacientul prezintă stop cardio-respirator pentru care medicul de Terapie Intensivă aplică toate mijloacele de resuscitare cardio-respiratorie şi reechilibrare hidroelectrolitică, la nivel maximal, timp de o oră şi jumătate. Pacientul, din nefericire, nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Fiecare pierdere a unui membru de familie este o tragedie, cu atât mai mult cu cât vorbim de un pacient tânăr. Suntem alături de familie, aparţinători, şi îi asigurăm pe toţi pacienţii de toata grija şi profesionalismul cadrelor medicale care activează în spitalul nostru”, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase pentru presa locală.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰