Antena Meniu Search
x

Video Moarte suspectă a unui medic român pe un vas de croazieră în Turcia: Şase români sunt blocaţi de mai bine de două săptămâni, până la finalizarea anchetei

Şase români sunt blocaţi în Turcia de mai bine de două săptămâni, după moartea cunoscutului medic ginecolog Sorin Puia de la Maternitatea Giuleşti. Erau cu toţii pe un vas atunci când doctorul a fost găsit mort în cabina sa. Autorităţile turce consideră moartea suspectă şi până la finalizarea anchetei nu le dau voie celor şase să iasă din ţară. Şi vorbim despre medici şefi de la Maternitatea Giuleşti, un regizor, directorul unei instituţii de stat şi oameni de afaceri. Şi asta deşi trupul doctorului a fost repatriat şi înmormântat. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 15.10.2022, 19:31

Vezi și

Un împătimit al călătoriilor, Sorin Puia era în vacanţă în Turcia cu mai mulţi prieteni. Pe 30 septembrie, se aflau pe o barcă închiriată în largul mării Egee, în apropiere de Izmir, când doctorul fost găsit mort în cabina sa. Avea 76 de ani şi nu avea probleme medicale. La bord, la momentul tragediei, se aflau directorul medical al Maternităţii Giuleşti, doctorul Traian Maier, managerul maternităţii, regizorul Cătălin Saizescu, doi oameni de afaceri şi directorul unei importante instituţii de stat, potrivit surselor Observator.

Şase români reţinuţi la sol până la soluţionarea anchetei 

Anchetatorii turci consideră moartea medicului suspectă, aşa că cei şase români au fost reţinuţi la sol până se stabileşte exact ce s-a întâmplat. Ministerul Afacerilor Externe le-a transmis o listă de avocaţi pentru a avea reprezentare legală şi pentru a obţine ridicarea interdicţiei.

Doctorul Traian Maier şi regizorul Cătălin Saizescu au confirmat pentru Observator că nu pot părăsi ţara, dar nu au dorit să facă alte declaraţii despre ce s-a întâmplat pe vas. Între timp, în ţară, vestea morţii renumitului medic a căzut ca un şoc. Medicul a fost condus pe ultimul drum pe 7 octombrie, în oraşul natal, Târgu Mureş. 

Pe acelaşi subiect

Ana Maria Galea, cântăreaţa de jazz: Era extraordinar, avea o nobleţe, tot timpul când aveai nevoie de ajutor, încerca să găsească o soluţie pentru tine, era o persoană cum din păcate sunt foarte puţine în ziua de azi, foarte, foarte generoasă. Toate fetele din Reghin pe vremea tinereţii lui spuneau că era cea mai dorită şi râvnită partidă.

Cariera doctorului ginecolog se leagă de cei patruzeci de ani în care a salvat vieţi şi a adus pe lume copii la Maternitatea Giuleşti.

Cristina Filip, reporter Observator: Doctorul Sorin Puia a terminat facultatea în anul 1970 şi a început să profeseze la Maternitatea Giuleşti în 1976. El a fost şeful secţiei de Avorturi în perioada comunistă, iar de-a lungul carierei a publicat mai bine de 120 de lucrări ştiinţifice atât în reviste româneşti, cât şi internaţionale. S-a pensionat în 2014, iar de-atunci a făcut voluntariat la cabinete private care se ocupau de prevenţia pentru cancerul de col uterin. 

Dr. Sorin Puia, medic specialist în ginecologie-obstretică: Am avut un mentor, unul dintre cei mai celebri profesori de obstretică şi ginecologie, Panait Sârbu, care de fapt, m-a şi îndemnat să fac această specialitate.

Pe lângă dragostea pentru medicină, Sorin Puia a avut şi o pasiune pentru cochilii. A călătorit în peste 120 de ţări, de unde a strâns de-a lungul anilor o colecţie de 55 de mii de scoici şi melci. A scris şi o carte despre aceste nestemate pe care le-a adunat în peregrinările sale. 

Dr. Sorin Puia, medic specialist în ginecologie-obstretică: Este o carte de amintiri şi de exemplificare a nişte cochilii pe care eu le am în colecţia mea, pe care le-am cules, care mi-au făcut mare plăcere să le culeg şi pe care am vrut să le arăt şi prietenilor şi cunoştinţe că există aceste frumuseţi că de fapt ele sunt nestemate ale naturii. Colecţia se va dona, pentru că toate aceste cochilii eu le-am adus în rucsac,

De 30 de ani, Sorin Puia era căsătorit cu actriţa Dana Dogaru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Moarte suspectă a unui medic român pe un vas de croazieră în Turcia: Şase români sunt blocaţi de mai bine de două săptămâni, până la finalizarea anchetei